Αποστολέας Θέμα: Κάνναβη.Βοτάνι του διαβόλου? ή, βάλσαμο/δώρο της Φύσης?  (Αναγνώστηκε 1601 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος ΜΟΥΝΑΚΙΑΣ

 • Γαμάω & Δέρνω
 • ******
 • Μηνύματα: 2118
 • Φύλο: Άντρας
 • No guts, no glory.
Η κάνναβη, ο καρκίνος και η... τρέλα


Δεδομένης της νομοθετικής πρωτοβουλίας περί αποποινικοποίησης της κάνναβης για ιατρική χρήση, το News24/7 σας ενημερώνει για όσα συμβαίνουν στον υπόλοιπο κόσμο και τα αποτελέσματα ερευνών που είναι ξεκάθαρα.
Νίκη Μπάκουλη
Οκτωβρίου 14 2017 11:27
 
Τη δεκαετία του '90, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προτείνει να μην τιμωρούνται όσοι καλλιεργούν μικρές ποσότητες μαριχουάνας, για προσωπική τους χρήση. "Δεν λέω "καπνίστε χασίς". Υποστηρίζω το αντίθετο. Είναι ένα από τα μέτρα που θα συμβάλουν στο να "χτυπηθεί" η μαφία", είχε πει.

Έκτοτε είχε επανέλθει στο θέμα, πολλάκις και το μόνο που κατάφερε ήταν να ακούσει επικριτικά σχόλια.  Είχαν βοηθήσει και κάποια άλλα γεγονότα, που δεν είναι της παρούσης. Εν πάση περιπτώσει, το θέμα ανακινήθηκε έπειτα από συζήτηση που είχε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, με δημοσιογράφους. Και φτάσαμε στο "τώρα", με το Υπουργείο Υγείας να 'χει ανακοινώσει πως έχει συσταθεί ήδη διυπουργική συντονιστική ομάδα, για την επεξεργασία σχετικού νομοσχεδίου.
Επειδή όμως, σε αυτή τη χώρα έχουμε μια τάση να διαμαρτυρόμαστε... για τη διαμαρτυρία, ας δούμε τι θα αφορά το σχετικό νομοσχέδιο, ώστε να αποφευχθούν οι συγχύσεις.


Η Κατερίνα Αντωνίου
Πριν ξεκινήσει η συγγραφή, διαβάσαμε και τη δεκασέλιδη θετική εισήγηση της Επιτροπής για την Ιατρική Χρήση της Κάνναβης, με πρόεδρο την πρόεδρο του ΕΟΦ και αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακολογίας, Κατερίνα Αντωνίου, που παραδόθηκε στις 22 Φεβρουαρίου. Έκρινε ως αποδεκτές τις φαρμακευτικές ιδιότητες της κάνναβης.
Φυσικά και ξέσπασε σάλος, με το News24/7 να επισκέπτεται τον Μάιο την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση που έγινε στην Ελλάδα και αφορούσε στην ενημέρωση μελών και γιατρών, για τη χρήση της ιατρικής κάνναβης από γονείς προς παιδιά με αυτισμό και επιληψία. Μεταξύ πολλών άλλων, μητέρα 14χρονης με επιληψία, είχε πει πως "όταν το συζητήσαμε με την νευρολόγο που παρακολουθεί το παιδί από 9 μηνών μου είπε: "Μαζί σου!" Δυστυχώς όμως δεν μπορούσε να με βοηθήσει ως προς την δοσολογία και την ανεύρεση και προμήθεια της κανναβιδιόλης". Αυτό λοιπόν, είναι το πρόβλημα που θα λυθεί με το νομοσχέδιο.
Ας κάνουμε όμως, μια σύντομη ιστορική αναδρομή -ώστε να υπάρχει μια σειρά και όλα τα στοιχεία που είναι χρήσιμα για την -όσο το δυνατόν πληρέστερη- κατανόηση του θέματος.
Τι είναι η κάνναβη
Αφήστε στην άκρη όσα ξέρετε ή νομίζετε πως γνωρίζετε για την κάνναβη και ας ασχοληθούμε με το θέμα, από το μηδέν: πρόκειται για ετήσιο φυτό, ενδημικό που ευδοκιμεί σε όλες τις χώρες, με εύκρατο κλίμα. Κατά τη Συστηματική Βοτανική εκπροσωπείται από ένα και μοναδικό ταξινομικό είδος, την cannabis sativa. Επισημαίνεται ωστόσο, πως παρουσιάζει έντονη πολυμορφία. Οι ίνες του φυτού περιέχουν περισσότερες από 400 αναγνωρισμένες χημικές ουσίες. Κάποιες έχουν ψυχοδραστικές ιδιότητες.
Εκ των 85 χημικών ουσιών της κάνναβης που είναι γνωστές ως κανναβιδοειδή, το αφθονότερο που υπάρχει στο εν λόγω φυτό είναι η τετραϋδροκανναβινόλη, γνωστή ως THC. Είναι η μεγαλύτερη υχοδραστική χημική ένωση που υπάρχει στην κάνναβη και έχει διαφορετικά αποτελέσματα από τη συντριπτική πλειοψηφία των άλλων ουσιών. Είναι αυτή που ευθύνεται για... το ανέβασμα και αυτή που είναι παράνομη.
Πού υπάρχει η THC
Η δροναμπιλόνη, ουσία ανάλογη της Δ9-THC, κυκλοφορεί εδώ και χρόνια με το εμπορικό όνομα Marinol. Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ναυτίας και των έμετων όσων υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες και για την καχεξία και την ανορεξία του AIDS. Η ναμπιλόνη, συνθετικό ανάλογο της Δ9-THC, με την εμπορική ονομασία Cesamet χορηγείται για την αντιμετώπιση της έμεσης των καρκινοπαθών, που υποβάλλονται σε χημειοθεραπευτικά σχήματα.
Υπάρχει ένα ακόμα σκεύασμα, τυποποιημένο εκχύλισμα του φυτού, το οποίο περιέχει Δ9-THC συν ένα μη ψυχομιμητικό/εθιστικό παράγωγο, την κανναβιδιόλη. Αυτό εγκρίθηκε στον Καναδά, το 2005, σε μορφή ψεκασμών, για τη συμπτωματική αντιμετώπιση του νευροπαθητικού πόνου της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, αλλά και ως συμπληρωματική αναλγητική θεραπεία, σε ενήλικες ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο. Έκτοτε έχει εγκριθεί σε 27 χώρες, εκ των οποίων οι 20 είναι στην Ευρώπη.
Πότε εκτιμήθηκε η θεραπευτική χρήση της κάνναβης
Θα πάμε πίσω στο 8500 π. Χ. για να βρούμε τους πρώτους που προέβησαν σε χρήση κάνναβης, για θεραπευτικούς ή ψυχαγωγικούς σκοπούς. Τουλάχιστον αυτό αναφέρεται σε κινεζικά κείμενα της εποχής. Ως ευφοριογόνος χρησιμοποιείται τα τελευταία 4000 χρόνια. Για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, υπάρχουν περιγραφές σε περσικό κείμενο του 600 π.Χ. Ιστορικά, έχουν χρησιμοποιηθεί η εύρωστη ίνα, τα έλαια και οι σπόροι του φυτού. Ομολογουμένως, έχει χρησιμοποιηθεί και ως ψυχαγωγικό φάρμακο.
Ο "πατέρας" της δημοφιλίας της
Ο William O'Shaughnessy, Βρετανός παθολόγος ήταν αυτός που σύστησε στο Δυτικό κόσμο τις θεραπευτικές ιδιότητες του εν λόγω φυτού (για την ακρίβεια, μέρους αυτού), το 1842. Τις ανακάλυψε στην Ινδία, όπου χρησιμοποιείτο για θεραπευτική αντιμετώπιση συμπτωμάτων, όπως η διάρροια, η δυσκοιλιότητα, οι σπασμοί, η ναυτία, ο εμετός, ο ρευματικός πόνος, αλλά και για νοσήματα όπως το άσθμα, η επιληψία και ο τέτανος. Προφανώς και έπεισε με τα επιχειρήματα του, εξ ου και η κάνναβη καταχωρήθηκε, για πρώτη φορά, στη Βρετανική Φαρμακοποιία, το 1845. Αναφέρθηκε ως "οινοπνευματώδες εκχύλισμα καννάβεως" -εναλλακτικά και ως "βάμμα καννάβεως της ινδικής". Δίπλα, υπήρχε το "καταπραϋντικό και υπνωτικό φάρμακο".
"Μέτρο καταστολής της αλητείας και της επαιτείας"
Οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο ότι ως προς την εξάπλωση της στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, προς χάριν της ευφορίας έπαιξε ρόλο η διευρυμένη χρήση της από μειονότητες και από εφήβους. Έτσι, προέκυψαν τα πρώτα μέτρα νομοθετικής καταστολής. Και ξέρετε τι ισχύει για οτιδήποτε απαγορευμένο, έτσι; Σωστά, έγινε trend. Ο ΟΗΕ την ενέταξε (το 1971) στα φάρμακα που οφείλουν να βρίσκονται σε διεθνή έλεγχο. Ακολούθησαν νομοθετικές ρυθμίσεις για την απαγόρευση της εμπορίας και αργότερα της ίδιας της χρήσης. Στην Ελλάδα αυτά εφαρμόστηκαν το 1919 "ως μέτρο καταστολής της αλητείας και της επαιτείας".
Τη σήμερον ημέρα, δεν επιτρέπεται στις περισσότερες χώρες και τιμωρείται από το νόμο. Μάλιστα, στην Ελλάδα τα προϊόντα της κάνναβης ταξινομούνται στις κατηγορίες Α και Β, που περιλαμβάνουν ουσίες με υψηλό κίνδυνο κατάχρησης, όπως η ηρωίνη. Υπάρχουν όμως, και χώρες που επιτρέπουν την υπό προϋποθέσεις χρήση της και φυσικά, για ιατρικούς λόγους. Αυτά τα έθνη έχουν νομιμοποιήσει τη χρήση του ελαιώδους εκχυλίσματος -που βοηθούν ασθενείς. Είναι η κανναβιδιόλη (CBD). Και τώρα φτάσαμε στο θέμα μας.
Πού βοηθά η κανναβιδιόλη
Η ουσία CBD είναι μη ψυχοδραστικό συστατικό της κάνναβης και η δεύτερη αφθονότερη ουσία της (αντιπροσωπεύει έως το 40% των συστατικών της), εκ των 85 που υπάρχουν στο φυτό. Εξάγεται σε μορφή ελαίου, είναι νόμιμη παγκοσμίως και κλινικές μελέτες (που μπορείς να βρεις στο Business Insider) έχουν δείξει πως βοηθά ασθενείς με
*χρόνιες παθήσεις (μειώνει τον πόνο και τους σπασμούς νεύρων, γιατί ηρεμεί την υπερβολική δραστηριότητα του εγκεφάλου)
*καρκίνο (βοηθά στην ανακούφιση του πόνου και την καταστολή της ναυτίας, παρενέργειες της χημειοθεραπείας)
*αυτισμό (συμπτώματα, όπως το άγχος, η επιθετικότητα, τα ξεσπάσματα και η τάση για αυτοτραυματισμό, αντιμετωπίζονται επιτυχώς).
*πολλαπλή σκλήρυνση (κάνει πιο υποφερτό τον πόνο)
*απώλεια όρεξης (τη διαγείρει)
*ηπατίτιδα C (μειώνει τις παρενέργειες της θεραπείας και αυξάνει την αποτελεσματικότητα της)
*αρθρίτιδα (ανακουφίζει από τους πόνους)
*φλεγμονές (τις αντιμετωπίζει)
*Alzheimer (επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου).
 
*Parkinson (μειώνει σημαντικό τον πόνο, το τρέμουλο και βελτιώνει τον ύπνο των ασθενών, όπως και τις κινητικές ικανότητες).
*διαβήτη (συμβάλει στη θεραπεία)
*επιληψία (βοηθά στον έλεγχο)
*γλαύκωμα (μειώνει την πίεση στο εσωτερικό του οφθαλμού, μπορεί να το θεραπεύσει)
*σύνδρομο Tourette (μειώνει τους σπανούς)
*"λύκο" (βελτιώνει τα συμπτώματα)
*μετατραυματικό στρες, εφιάλτες (ηρεμεί το μυαλό)
*την ανάγκη να απαλλαγούν από τις συνέπεις της χημειοθεραπείας (τάση προς έμετο, ναυτία κλπ) και
*τους φορείς του AIDS (μειώνει τον πόνο).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν με την ορθή χρήση -κατόπιν οδηγιών από γιατρούς.
Επιβραδύνει την εξάπλωση του καρκίνου
Ερευνητές του Harvard Medical School είχαν ενημερώσει πως ορισμένα από τα οφέλη της κανναβιδιόλης είναι η μείωση του άγχους. Τόνισαν πως αυξημένη δόση, αυξάνει το άγχος σε σημείο παράνοιας.
Μελέτη που δημοσιεύτηκε στη Journal of the American Medical Association, τον Γενάρη του 2012 (μετά την έρευνα με δείγμα 5.115 ενήλικες, για 20 χρόνια) , έδειξε πως η κάνναβη όχι μόνο δεν βλάπτει τη λειτουργία των πνευμόνων, αλλά μπορεί να "διορθώσει" το κακό που προκαλεί το κάπνισμα.
Στα του καρκίνου, ερευνητές του California Pacific Medican Center είχαν ενημερώσει από το 2007 πως η κανναβιδιόλη σταματά την εξάπλωση του καρκίνου, απενεργοποιώντας ένα γονίδιο (Id-1). Η έρευνα είχε δημοσιευτεί στο Molecular Cancer Therapeutics.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 27, 2017, 11:22:58 πμ από Vrikolakas »
No guts, no glory.

Συνδεδεμένος ΜΟΥΝΑΚΙΑΣ

 • Γαμάω & Δέρνω
 • ******
 • Μηνύματα: 2118
 • Φύλο: Άντρας
 • No guts, no glory.
Απ: Κάνναβη.Βοτάνι του διαβόλου? ή, βάλσαμο/δώρο της Φύσης?
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 26, 2017, 08:31:50 πμ »
συνέχεια προηγούμενου.......

Μελέτη του 2015 κατέληξε στο ότι το βοτανικό εκχύλισμα κάνναβης, υψηλής περιεκτικότητας σε CBD, το οποίο δείχνει πολλά υποσχόμενο ως θεραπεία για ποικιλία καρκίνων, μπορεί να επιβραδύνει την πρόοδο του καρκίνου στο παχύ έντερο. Αυτά τα αποτελέσματα, δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Phytomedicine και έδειξαν επίσης, πως το εκχύλισμα κάνναβης μπορεί να στοχεύει επιλεκτικά, αφήνοντας αβλαβή τα υγιή κύτταρα.
Έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην εφημερίδα Celebral Cortex δείχνει πως η μαριχουάνα μειώνει το πρήξιμο του εγκεφάλου, έπειτα από διάσειση ή άλλο τραυματισμό και βοηθά τους μηχανισμούς επούλωσης του τραυματισμού. Άλλη (που θα τη βρείτε στην εφημερίδα Harm Reduction) αναφέρει ότι αλκοολικοί χρησιμοποιούν κάνναβη, ως λιγότερο επιβλαβές υποκατάστατο του αλκοόλ.
Η πιο πρόσφατη έρευνα αφορά το University of Nottingham και δείχνει πως η κάνναβη μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο, από ζημιές που προκαλεί το εγκεφαλικό -μειώνοντας το μέγεθος της περιοχής που επηρεάζει το εγκεφαλικό. Αυτό έχει φανεί -προς το παρόν- σε ποντίκια και πιθήκους.
Φυσικά υπάρχουν και μείον
*Επηρεάζει την ικανότητα μας να λύνουμε τα προβλήματα, τη μνήμη και την ισορροπία μας.
*Αλλάζει (δομικά) τον εγκέφαλο.
*Ενέχει ρίσκο καρδιακής προσβολής, χρόνιου βήχα και παραισθήσεων.
*Μπορεί να προκαλέσει εθισμό -και να οδηγήσει στη χρήση πιο "σκληρών" ουσιών.
*Αποδυναμώνει το αναπνευστικό σύστημα.
*Θέτει σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό σύστημα.
(Οι παραπάνω πληροφορίες προήλθαν από την Mayo Clinic Healht Library).
 


Στο χάρτη με στοιχεία έως και το 2016, με πράσινο εμφανίζονται οι χώρες που παρέχουν νόμιμα CBD, με συνταγή γιατρού, με ανοιχτό πράσινο οι χώρες που είναι εν αναμονή έγκρισης, με κόκκινο αυτές που δεν έχουν προχωρήσει στην αποποινικοποίηση ή που δεν έχουν δώσει σχετικές πληροφορίες.
Τι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ενιαίο θεσμικό πλαίσιο για την κάνναβη -για την όποια χρήση. Σε 15 χώρες (με την προσθήκη της Γερμανίας, τον περασμένο Μάρτιο) έχει αποποινικοποιηθεί η χρήση κάνναβης, για ιατρικούς λόγους ή δείχνουν ανεκτικότητα ή έχουν ανακοινώσει νομοθετικές πρωτοβουλίες.
*Στην Ολλανδία, η ιατρική χρήση κάνναβης είναι νόμιμη και από το 2003 συνταγογραφείται από γιατρούς, αν και δεν καλύπτεται από το ασφαλιστικό σύστημα. Στη χώρα αυτή δραστηριοποιείται από το 2005, εταιρία που παράγει κάνναβη για ιατρική χρήση, με ειδική άδεια από το κράτος. Προμηθεύει +4000 ασθενείς στην Ολλανδία και άλλους τόσους σε Γερμανία, Ιταλία, Νορβηγία, Τσεχία, Φινλανδία έως και τον Καναδά.
*Η Ελβετία εφαρμόζει από τη δεκαετία του 1990 ανεκτικούς νόμους, ως προς την κάνναβη με έμφαση στη μείωση της βλάβης, τη θεραπεία και την πρόληψη, αλλά και μεγάλη παράδοση στην καλλιέργεια. Το 2013 αποποινικοποίησε την κατοχή μέχρι 10 γραμμαρίων κάνναβης, που τιμωρείται με πρόστιμο.
*Το Ισραήλ, χώρα που είναι στην πρώτη γραμμή σε επίπεδο έρευνας για την ιατρική κάνναβη εδώ και δεκαετίες, ενέκρινε το 1999 τη χρήση για ασθενείς που έπασχαν από περιορισμένη σειρά σοβαρών ασθενειών. Το 2007 οι ασθενείς έπαιρναν δωρεάν την ιατρική κάνναβη, από αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις.
*Η Ισπανία έχει αποποινικοποιήσει την καλλιέργεια έως 4 φυτών, για προσωπική χρήση από ενήλικες, από το 2000. Οι ασθενείς μπορούν να καλλιεργούν το φάρμακο τους ή να μετέχουν σε ιατρικές λέσχες κάνναβης, που έχουν γιατροί. Η Καταλονία αποποινικοποίησε το 2001 την ιατρική χρήση και τέσσερα χρόνια μετά, ανέπτυξε κρατικό πρόγραμμα χορήγησης του εισπνεόμενου φαρμάκου από κάνναβη (Sativex).
 
*Η Πορτογαλία προέβη στην αποποινικοποίηση της κατοχής και της προσωπικής χρήσης κάνναβης, από το 2001.
*Η Δανία επιτρέπει από το 2002, τη συνταγογράφηση και την εισαγωγή φαρμακευτικών σκευασμάτων από κάνναβη, εφόσον υπάρχει ειδική άδεια.
*Η Ιταλία έκανε νόμιμη την ιατρική χρήση από το 2007. Το 2014, με νόμο, έγινε πιο εύκολη η συνταγογράφηση κάνναβης από τους γενικούς ιατρούς, με το κόστος να καλύπτεται από την Περιφερειακό Σύστημα Υγείας. Έτσι μειώθηκαν τα έξοδα εισαγωγών. Το 2015 επετράπη η καλλιέργεια ιατρικής κάνναβης, από το στρατό, για συγκεκριμένο αριθμό εγγεγραμμένων και άπό την πρώτη ημέρα του 2017 η θεραπευτική κάνναβη διατίθεται στα φαρμακεία.
*Η Φιλανδία επιτρέπει, από το 2010, στους εγγεγραμμένους ασθενείς να αγοράσουν φαρμακευτικά σκευάσματα από 27 αδειοδοτημένα φαρμακεία.
*Η Γαλλία έχει αυστηρή νομοθεσία, για την κατοχή, τη χρήση, την καλλιέργεια και την πώληση, αλλά από το 2013 έχει νομιμοποιήσει τη χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων από κάνναβη με συνταγή από γιατρό.
*Η Τσεχία, χώρα στην οποία φιλοξενείται ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά συνέδρια για την ιατρική χρήση της κάνναβης, η χρήση της νομιμοποιήθηκε το 2013 και συνταγογραφείται.
 
*Η Σλοβενία έχει νομιμοποιήσει την ιατρική χρήση των κανναβινοειδών και των φαρμακευτικών σκευασμάτων από κάνναβη το 2014.
*Η Κροατία έχει νομιμοποιήσει τη χρήση φαρμάκων από κάνναβη, για ασθενείς με καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας και ΑΙDS.
*Η Αυστρία έχει προχωρήσει στην αποποινικοποίηση της ιατρικής χρήσης από το 2008. Ο νόμος επιτρέπει την καλλιέργεια, για ιατρικούς και ερευνητικούς σκοπούς, μόνο στο κράτος.
*Η Ρουμανία και η FYROM νομοθέτησαν το 2016 για τη νομιμοποίηση φαρμακευτικών σκευασμάτων από κάνναβη ή την ιατρική χρήση των κανναβινοειδών. Το φυτό (ως φυτό) παραμένει παράνομο και η χρήση του ποινικοποιημένη.

*Η Γερμανία νομιμοποίησε τον περασμένο Μάρτιο τη σχετική συνταγογράφηση από γιατρούς, σε ασθενείς που πάσχουν από «σοβαρές παθολογίες» όπως καρκίνους, επιληψία, σκλήρυνση κατά πλάκας και εφόσον δεν υπάρχει αποτελεσματική εναλλακτική θεραπεία.
*Η Κύπρος (το Υπουργικό Συμβούλιο αυτής) ενέκρινε νομοσχέδιο για να επιτραπεί η καλλιέργεια και η διάθεση ιατρικής κάνναβης, τον περασμένο Ιούλιο, με τον Υπουργό Υγείας, Γιώργο Παμπορίδη να ανακοινώνει πως το λάδι κάνναβης θα πρέπει να παρέχεται στους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο σε προχωρημένα στάδια -κατόπιν σχετικής αίτησης.
Είπε και ότι "στόχος είναι η προσέλκυση διεθνών επενδυτών, για την έκφραση ενδιαφέροντος για τις δύο άδειες που θα δοθούν για την καλλιέργεια ιατρικής κάνναβης, στη χώρα μας".
Από όλα αυτά που διαβάσατε σε αυτό το "κεφάλαιο", προφανώς και πήρατε απαντήσεις για το πώς γίνεται σωστά η δουλειά -αλλά και πού μπορεί να απευθυνθεί η Ελλάδα για να πάρει πληροφορίες, ώστε να μην γίνουν άλλα από τα συμφωνηθέντα και τα νόμιμα.
Πάμε όμως, να δούμε τι γίνεται στην Αμερική που πρωτοπόρησε
Είκοσι εννέα πολιτείες της Αμερικής έχουν νομιμοποιήσει την ιατρική χρήση της marijuana (οι νόμοι διαφέρουν από τόπο σε τόπο, για το πώς παράγεται και το πώς διανέμεται, αλλά και τις ασθένειες που επιτρέπουν τη χρήση της), με πρώτη την California -το 1996. Ακολούθησαν οι Alaska, Oregon και Washington, το 1998, δυο χρόνια ργότερα η Hawaii έγινε η πρώτη πολιτεία που προέβη στη νομιμοποίηση με κρατικό νομοθέτη, ενώ το Puerto Rico και το Guam προστέθηκαν στη λίστα τον Απρίλιο του 2017.
Το Λος Άντζελες, μια από τις 26 αδελφοποιημένες πόλεις του πλανήτη, με την Αθήνα ήταν αυτή που σύστησε στον πλανήτη τα drive-throuht στα fast foods. Ήταν και εκείνη που παρουσίασε τους αυτόματους πωλητές μαριχουάνας.Η τελευταία έμπνευση πήγε το... παιχνίδι ένα level πιο πάνω: ήμασταν στο 2008 όταν το πρώτο μηχάνημα, με μαριχουάνα για ιατρική χρήση έκανε την εμφάνιση του.
Πώς λειτουργεί το σύστημα
Οι Αμερικανοί έχουν από το 2014 πρόσβαση στην κάνναβη, μέσω αυτόματων πωλητών που αρχικά τοποθετήθηκαν στο Herbal Nutrition Center “σε οικονομικές τιμές κατά 20 έως 40 δολάρια λιγότερα τα 25 γραμμάρια, με ασφάλεια και ανωνυμία -γιατί το μηχάνημα δεν κρίνει κανέναν”, όπως είχε πει ο εφευρέτης, Vincent Mehdizadeh, στην παρουσίαση.
Φυσικά και οι αρμόδιες αρχές είχαν ουκ ολίγες ενστάσεις, όπως και έψαχναν διακαώς να βρουν έναν νόμο που να παραβιάζει ο αυτόματος πωλητής. Δεν βρήκε ούτε “παραθυράκι”, για να... ανοίξει και να μπει.
Τι χρειάζονται οι ασθενείς
Όποιος θέλει να προμηθευτεί μαριχουάνα, πρέπει να έχει πρόχειρη την κάρτα που επιτρέπει τη χρήση. Κατόπιν εξετάσεων, σχετικής διάγνωσης και ιατρικών συνταγών, τα ονόματα των ασθενών μπαίνουν σε σύστημα που είναι στη διάθεση του μηχανήματος. Από εκεί και πέρα, για να τεθεί σε λειτουργία ο αυτόματος πωλητής, χρειάζεται το δαχτυλικό αποτύπωμα και προπληρωμένη κάρτα.


Η κάρτα ασθενούς
Ο Mehdizadeh είχε χρειαστεί επτά μήνες, ώστε να βρει τα πώς και τα γιατί της έμπνευσης του, την οποία είχε ονομάσει PVM (Prescription Vending Machine). Έξι χρόνια αργότερα, στις 14 Απριλίου του 2014, ένας άλλος κύριος, ο Stephen Shearin της εταιρίας Tranzbyte Corp., παρουσίασε στην περιοχή Avon της Eagle County, στο Colorado, έναν άλλον αυτόματο πωλητή, με προϊόντα κάνναβης. Αυτή τη φορά, πρόσβαση είχαν όλοι -οι ενήλικες. Βλέπετε, στο Colorado έχει αποποινικοποηθεί η χρήση -όπως και στην Washington.
Να πούμε και δυο πράγματα, για την αποποινικοποίηση
1) Τους δυο πρώτους μήνες της αποποινικοποίησης, σε Colorado και Washington, στα ταμεία των πολιτειών μπήκαν 20 εκατομμύρια δολάρια. Ο φόρος πώλησης ήταν στα 12.9% και ο επιπλέον ειδικός φόρος στα 15%.
2) Σε αυτό το διάστημα διαπιστώθηκε πως η εγκληματικότητα μειώθηκε κατά 24%, οι ανθρωποκτονίες κατά 67%, οι κλοπές κατά 7% και οι κλοπές σπιτιών κατά 14%.
3) Τον πρώτο μήνα των νόμιμων πωλήσεων, το 2014, το Colorado Department of Finance ενημέρωσε ότι από τους φόρους και τις αμοιβές "έβγαλε" περισσότερα από 2.000.000 δολ. Στον πρώτο χρόνο το ποσό ξεπέρασε τα 40.000.000 δολ.
4) Η απαγόρευση της μαριχουάνα στοιχίζει στους φορολογούμενους των ΗΠΑ 41.8 δισεκατομμύρια δολάρια, το χρόνο (σε ελεγκτικούς μηχανισμούς, δικαστικά έξοδα, ποινές φυλάκισης κλπ).
5) Ο φόρος για κάθε "τσιγάρο" είναι από 50 cent έως 1 δολάριο. Εκτιμάται πως καθημερινά καταναλώνονται στις ΗΠΑ από 7 έως 10 εκατομμύρια "τσιγάρα".
6) Στις ΗΠΑ υπάρχουν περισσότεροι από 2.5 εκατομμύρια άνθρωποι που κάνουν ιατρική χρήση μαριχουάνας. Στον Καναδά είναι 37.000 εκείνοι που έχουν τη σχετική άδεια.
7) Οι φυλακισμένοι-ένοχοι κατηγοριών που αφορούν στη μαριχουάνα, στοιχίζουν στις αμερικανικές φυλακές 1.000.000.000 δολ., το χρόνο.
8)Οι καλλιεργητές μαριχουάνας "αξίζουν" 14 δισεκατομμύρια δολάρια, το χρόνο. Τόσα χρήματα κερδίζουν από τη φορολόγηση των πωλήσεων (σε εθνικό επίπεδο και σε αυτό της κάθε πολιτείας), γεγονός που τους καθιστά τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της πολιτείας.
 
9) Την ίδια ώρα, το κράτος παίρνει 10 δισεκατομμύρια από το αλκοόλ και 7 δισεκατομμύρια από τα τσιγάρα.
10) Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Associated Press, το 2010, το 1/3 των Αμερικανών είπαν πως η νομιμοποίηση της μαριχουάνας θα έδινε ώθηση στην οικονομία. Ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των πολιτειών, συμφωνούσε με τη φορολόγηση της μαριχουάνας.
11) Από τον Μάιο του 2014 και την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας σε 16 πολιτείες των ΗΠΑ, τα καρτέλ του Μεξικού έκλεισαν... τα μαγαζάκια.
12) Η Sacramento News and Review είδε άνθηση στα έσοδα της από τις διαφημίσεις, όταν πρόσφερε χώρο σε περισσότερους από 60 αυτόματους πωλητές μαριχουάνας, για ιατρική χρήση. Προσέλαβε μάλιστα, τρεις υπαλλήλους για να χειριστούν τη δουλειά που προέκυψε.
13) Η Mendocino County, της California "έβγαλε" 600.000 δολάρια, από τις άδειες που έδωσε για τα φυτά, μέσα σε ένα χρόνο.
14) Το Oakland, της California έβαλε στα ταμεία του 1.3 εκατομμύρια δολάρια, από τους φόρους που επέβαλε στους αυτόματους πωλητές. Δηλαδή, το 3% των συνολικών φόρων που αφορούσαν τις επιχειρήσεις, στην περιοχή.
15)  Κάθε κατάστημα που προστίθεται στην αλυσίδα weGrow (εταιρία που ασχολείται με υδροπονική καλλιέργεια, συμβουλεύει τους ενδιαφερομένους και έχει το franchising για τη διανομή της κάνναβης δημιουργεί 75 νέες θέσεις εργασίας.
No guts, no glory.

Αποσυνδεδεμένος legalize

 • Καυλιάρης
 • ***
 • Μηνύματα: 214
Απ: Κάνναβη.Βοτάνι του διαβόλου? ή, βάλσαμο/δώρο της Φύσης?
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 26, 2017, 11:57:53 πμ »
Για μενα ειναι δωρο του θεου.
Και μακαρι να νομιμοποιηθεί και να μην υπαρχει καταστολή.

Αποσυνδεδεμένος golden axe

 • Μόνο γαμάω
 • *****
 • Μηνύματα: 523
Απ: Κάνναβη.Βοτάνι του διαβόλου? ή, βάλσαμο/δώρο της Φύσης?
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 02, 2017, 03:38:09 μμ »
Όλα με μέτρο και φυσικά και εγώ είμαι υπερ της νομιμοποιησης  895145.gif

Συνδεδεμένος luke cage

 • Γαμάω & Δέρνω
 • ******
 • Μηνύματα: 3110
Απ: Κάνναβη.Βοτάνι του διαβόλου? ή, βάλσαμο/δώρο της Φύσης?
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 03, 2017, 01:34:55 μμ »
Ο αγαπημένος μας πρωθυπουργός  s14091.gif

Σκατά στους δεξιούς σκοταδιστές που νομίζουν ότι θα κυβερνήσουν guy-pooping.gifΑποσυνδεδεμένος αντρεας ο ανεργος

 • Καυλιάρης
 • ***
 • Μηνύματα: 158
Απ: Κάνναβη.Βοτάνι του διαβόλου? ή, βάλσαμο/δώρο της Φύσης?
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 03, 2017, 03:58:09 μμ »
Αγιασμένος ο πρωθυπουργός μας. m0827.gif

Συνδεδεμένος ΜΟΥΝΑΚΙΑΣ

 • Γαμάω & Δέρνω
 • ******
 • Μηνύματα: 2118
 • Φύλο: Άντρας
 • No guts, no glory.
Απ: Κάνναβη.Βοτάνι του διαβόλου? ή, βάλσαμο/δώρο της Φύσης?
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 06, 2017, 06:54:32 μμ »
30 Θέσεις για την κάνναβη
Κλεάνθης Γρίβας 
Η κάνναβη

1.   Η κάνναβη είναι φυτό του γένους των κνιδωδών, περιλαμβάνει ένα μόνο είδος, την Κάνναβη την ήμερη (Cannabis sativa) και υπάρχει στη φύση σε περισσότερες από εκατό παραλλαγές (cannabis indica, cannabis ruderalis, κ.α.), που διαφέρουν μεταξύ τους κυρίως ως προς την περιεκτικότητά τους σε ορισμένες δραστικές ουσίες.

2.   Για ολόκληρες χιλιετηρίδες η κάνναβη έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση του ανθρώπου ως πηγή ενέργειας, διατροφής και ένδυσης και ως θεραπευτικό και ευφορικό μέσο. Αλλά εδώ και εβδομήντα χρόνια (1937) τέθηκε υπό καθεστώς διωγμού ως απειλή για την ύπαρξή του.

3.   Η τύχη της κάνναβης κρίθηκε αποκλειστικά και μόνο από το συνδυασμό των πολιτικών, οικονομικών και τεχνολογικών αλλαγών που συντελέστηκαν κατά τη δεκαετία του 1930.

4.   Τα πολλά πλεονεκτήματα και οι εφαρμογές της κάνναβης, την καθιστούσαν υπολογίσιμο, αν όχι μοναδικό, ανταγωνιστή των προϊόντων πολλών βιομηχανικών κλάδων (πετρελαιοειδή, οινόπνευμα, καπνός, φάρμακα, παραγωγής χαρτιού), οι οποίοι και συνεργάστηκαν αρμονικά προκειμένου να πετύχουν την απαγόρευση της κάνναβης, στα κρίσιμα χρόνια 1930-37 που σφραγίστηκαν από 5 κυρίως γεγονότα.

5.   Τα γεγονότα αυτά ήταν:

(α) Η δημιουργία του «Ομοσπονδιακού Γραφείου Ναρκωτικών» (1930) που μπορούσε να δικαιολογήσει την ύπαρξή του μόνο κατασκευάζοντας μια νέα «απειλή».
(β) Η δυνατότητα της φαρμακοβιομηχανίας να παράγει μαζικά χημικά προϊόντα (1928-32), που η επιβολή τους προϋπέθετε τον εξοβελισμό από την αγορά των φυσικών θεραπευτικών μέσων που χρησιμοποιούνταν μέχρι τότε.
(γ) Η άρση της Ποτοαπαγόρευσης (1933) και η νομιμοποίηση του αλκοόλ, που μοναδικός ανταγωνιστής του στην αγορά ήταν η κάνναβη.
(δ) Η κατασκευή μηχανών υψηλής τεχνολογίας για την παραγωγή χαρτιού από τη δασική ξυλεία (που μέχρι τότε κατασκευαζόταν από κάνναβη) και η μονοπώληση αυτής της παραγωγής από το συγκρότημα Hearst (1930-36).
(ε) Η μαζική εισαγωγή στην αγορά των προϊόντων της πετροχημικής βιομηχανίας (1926-36) και του νάυλον (1936), που μέχρι τότε παρασκευάζονταν από κάνναβη.

Οι χρήσεις της κάνναβης

6.   Διατροφικό μέσο: Οι σπόροι της κάνναβης αποτελούν ένα βασικό διατροφικό μέσο στο οποίο περιέχονται φυτικές πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας και αμινοξέα που ενισχύουν το αμυντικό του σύστημα απέναντι σε διάφορους λοιμογόνους παράγοντες.

7.   Θεραπευτικό μέσο: Η κάνναβη και τα παράγωγά της κατείχαν εξέχουσα θέση στην καθημερινή θεραπευτική πρακτική σε όλη τη διάρκεια της γνωστής ιστορίας της ανθρωπότητας.

8.   Ευφορικό μέσο: Οι ευφορικές δράσεις των παραγώγων της κάνναβης (μαριχουάνα και χασίς) υπερτερούν των αντίστοιχων δράσεων του καπνού και του οινοπνεύματος και τα καθιστούν επίφοβους ανταγωνιστές τους. Η κάνναβη είναι η πλέον ατοξική απ' όλες τις ψυχοτρόπες ουσίες που υπάρχουν στον πλανήτη.

9.   Ενέργεια: Η βιομάζα που παρέχεται απ' την κάνναβη μπορεί να μετατραπεί σε μεθάνιο, μεθανόλη ή υγρό καύσιμο πολλών οκτανίων (με μια διαδικασία που η πατέντα της ανήκει στην εταιρεία Mobil Oil), το οποίο έχει μικρότερο κόστος από οποιοδήποτε άλλο και είναι ανυπολόγιστα ευεργετικό για το περιβάλλον.

10.   Χαρτί: Το χαρτί που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι σ' όλο τον κόσμο, μέχρι το 19ο αιώνα προερχόταν απ' την κάνναβη που «είναι 50 έως 100 φορές διαρκέστερο απ' οποιοδήποτε άλλο». Σημείωση: Σε χαρτί από κάνναβη έχουν τυπωθεί όλα τα σημαντικά κείμενα που σφράγισαν το νεότερο δυτικό πολιτισμό, από τη «Βίβλο» του Gutenberg και την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» του Lewis Carroll μέχρι τις δύο πρώτες διατυπώσεις της «Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας» των ΗΠΑ το 1776.

11.   Εξοπλισμός των πλοίων: Το 90% του εξοπλισμού όλων των πλοίων από τον 5ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 19ο αιώνα που εφευρέθηκε το ατμόπλοιο, κατασκευαζόταν απ' την κάνναβη: Όλα τα πανιά, τα σχοινιά, οι χάρτες, τα ημερολόγια, τα βιβλία και οι σημαίες των πλοίων ήταν προϊόντα του «χόρτου».

12.   Υφάσματα και υφαντά: Το 80% των υφασμάτων και των υφαντών που χρησιμοποιούσε η ανθρωπότητα για να κατασκευάσει ρούχα, τέντες, λινά, κουβέρτες, πετσέτες, χαλιά, πάνες μωρών και πολλά άλλα, προέρχονταν απ' την κάνναβη.

13.   Σχοινιά, νήματα, κορδόνια: Το 70-90% της παγκόσμιας παραγωγής των κάθε είδους σχοινιών, νημάτων και κορδονιών προέρχονταν απ' την κάνναβη και ήταν 100% ανακυκλώσιμα. Μετά την απαγόρευση της κάνναβης το 1937, όλα αυτά αντικαταστάθηκαν από μη-ανακυκλώσιμα πετροχημικά προϊόντα που το μονοπώλιό τους ελέγχονταν από την εταιρεία DuPont ύστερα από συμφωνία με τη γερμανική IG που κατείχε τις σχετικές πατέντες.

14.   Καμβάδες ζωγραφικής: Όλες οι δημιουργίες των μεγάλων ζωγράφων που ανανέωσαν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο, από τον Caravagio μέχρι τον Van Gogh, αποτυπώθηκαν πάνω σε καμβάδες φτιαγμένους από κάνναβη.

15.   Χρώματα και βαφές: Για χιλιάδες χρόνια, όλα σχεδόν τα χρώματα και τα βερνίκια που χρησιμοποιούσε ο άνθρωπος παράγονταν απ' την κάνναβη ή περιείχαν λάδι από τους σπόρους της. Μετά το 1937, αυτές οι βαφές φυσικής προέλευσης αντικαταστάθηκαν από πετροχημικά προϊόντα.

16.   Κατασκευαστικό υλικό: Ο πολτός της κυτταρίνης που βγαίνει από την κάνναβη προσφέρει ένα άριστο οικοδομικό και κατασκευαστικό υλικό που είναι πρακτικό, φτηνό, ανθεκτικό στη φωτιά, με θαυμάσια θερμική και ηχητική μόνωση.

17.   Φωτιστικό λάδι: Μέχρι το 1800 το λάδι από τους σπόρους της κάνναβης κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας κατανάλωσης φωτιστικού λαδιού. Κατά την περίοδο 1800-1870 περιορίστηκε στη δεύτερη θέση λόγω της διάδοσης του λαδιού της φάλαινας, αλλά μετά το 1870 και τα δυο άρχισαν να αντικαθίστανται από τα προϊόντα του πετρελαίου.

18.   Η αντικατάσταση των υλικών που προέρχονται από την ξύλευση και την καταστροφή των δασών με αυτά που εξάγονται από την κάνναβη είναι αναγκαία για να διαφυλαχθούν οι δασικές εκτάσεις που έχουν μειωθεί σε επικίνδυνο βαθμό. Γιατί α) η κάνναβη, σ' αντίθεση με τα δέντρα του δάσους, αυτοανανεώνεται κάθε χρόνο και β) από κάθε 1 στρέμμα κάνναβης παράγεται πολτός κυτταρίνης ίσος μ' αυτόν που βγαίνει από 4 στρέμματα άλλων δέντρων.

Η κάνναβη ως ευφορικό

19.   Η κάνναβη περιέχει τουλάχιστον 426 χημικές ενώσεις και περισσότερα από 60 αλκαλοειδή που υπάρχουν μόνο σ' αυτό το φυτό και ονομάζονται κανναβινοειδή. Δύο απ' αυτά (η Δ9-Τετραϋδροκανναβινόλη ή ΤHC και η λιγότερο δραστική Δ8-Τετραϋδροκανναβινόλη), έχουν σωματικές και ψυχικές επιδράσεις στον άνθρωπο, ενώ τα υπόλοιπα είναι αδρανή από βιολογική άποψη.

20.   Η κάνναβη είναι μια μη-ναρκωτική ψυχοτρόπος ουσία που δεν προκαλεί σωματική εξάρτηση. Σε σε μικρές και μέτριες δόσεις, προκαλεί ηρεμία και ελαφρύ ύπνο με ηδονικά όνειρα που συνοδεύεται από ευχάριστη αφύπνιση.

21.   Ο θάνατος από υπερβολική δόση κάνναβης είναι πρακτικά άγνωστος. Η θανατηφόρα δόση της THC είναι περίπου 150 gr., δηλαδή είναι 40.000 φορές μεγαλύτερη από τη συνήθη δραστική-αποτελεσματική δόση της (ενώ η θανατηφόρα δόση του αλκοόλ είναι μόλις 4 έως 10 φορές μεγαλύτερη από τη συνήθη αποτελεσματική του δόση).

22.   Τα κυριότερα προϊόντα της κάνναβης είναι: H μαριχουάνα, το πρασινωπό μείγμα αποξηραμένων θρυμμάτων από όλα τα μέρη του φυτού, που περιέχει 0,2-5% THC και χρησιμοποιείται ευρέως για ευφορικούς και θεραπευτικούς λόγους. To χασίς, σκουρόχρωμο αποξηραμένο ρετσίνι που βγαίνει από τις αδενικές τρίχες του φυτού, που περιέχει έως και 20% THC (ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής του). Και το χασισέλαιο, παχύρρευστο υλικό που παράγεται από παράνθια φύλλα της κάνναβης, περιέχει έως και 60% THC (επίσης, ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής του) και δεν έχει ευρεία χρήση.

23.   Όλες οι Εκθέσεις των διαφόρων ερευνητικών Επιστημονικών και Κυβερνητικών Επιτροπών από το 1894 μέχρι σήμερα, συμφωνούν ότι η χρήση της κάνναβης: Δεν προκαλεί τοξικομανία. Δεν έχει αρνητικά βιολογικά αποτελέσματα. Δεν αποτελεί προστάδιο για τη χρήση άλλων ψυχοτρόπων ουσιών (ηρωίνη). Δεν συνεπιφέρει εγκεφαλικές βλάβες. Δεν προκαλεί βλάβες στα χρωματοσώματα. Δεν αποδυναμώνει την άμυνα του οργανισμού. Δεν ελαττώνει την τεστοστερόνη στο αίμα. Δεν πυροδοτεί επιθετικές συμπεριφορές. Δεν μειώνει την ικανότητα οδήγησης

Η κάνναβη ως φάρμακο

24.   Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας των ΗΠΑ, «από πλευράς τοξικότητας, τα παράγωγα της κάνναβης πρέπει να θεωρούνται τα πιο ασφαλή από τα φάρμακα πλατιάς χρήσης». (1971).

25.   Η κάνναβη ως φάρμακο έχει 4 σημαντικά πλεονεκτήματα που την καθιστούν μοναδική από θεραπευτική άποψη:
▪ Είναι το πιο ατοξικό από τα διαθέσιμα φάρμακα.
▪ Εχει ευρύτατο πεδίο θεραπευτικών εφαρμογών.
▪ Δρα μέσω μηχανισμών που διαφέρουν απ' αυτούς των άλλων φαρμάκων.
▪ Μπορεί συνδυαστεί αποτελεσματικά και με ασφάλεια με οποιοδήποτε φάρμακο.

26.   Σήμερα, η θεραπευτική χρησιμότητα της κάνναβης και των παραγωγών της είναι αποδεδειγμένη και αποδεκτή για το ακόλουθο ευρύ φάσμα παθολογικών καταστάσεων: Γλαύκωμα (ενδοφθάλμια υπέρταση). Παρενέργειες της χημειοθεραπείας (ναυτία και έμετοι). Άσθμα. Επιληψία και σπασμοί. Κατάθλιψη. Άγχος. Ανορεξία. Άλγη διαφόρου αιτιολογίας. Κακοήθεις νεοπλασίες. Εξάρτηση από οπιούχα και αλκοόλ, κ.α.

27.   Το 1985, η αμερικανική κυβέρνηση (που εμμένει στο βλακώδες σλόγκαν ότι «η κάνναβη δεν έχει καμιά θεραπευτική αξία»), χορήγησε άδεια κυκλοφορίας σε μια συνθετική THC με το εμπορικό όνομα Marinol από την εταιρεία Lilly, με κύρια ένδειξη τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας και τη διέγερση της όρεξης σε ασθενείς με Aids.

Σημείωση: Η οικογένεια του George Bush (που διατέλεσε πράκτορας και εν συνεχεία διευθυντής της CIA, 1975-77, διευθυντής της Lilly, 1977, αντιπρόεδρος του Ρίγκαν 1981-84 και πρόεδρος των ΗΠΑ, 1985-92), είναι κάτοχος σημαντικού ποσοστού μετοχών των εταιρειών Lilly, Abbott, Bristol και Pfizer. Η δε εταιρεία Lilly ελέγχεται από τον πατέρα του μετέπειτα αντιπροέδρου του Bush, Dan Quayle.

28.   To 1991, ο ΟΗΕ μετέταξε τη συνθετική Δ9-THC από τον πίνακα 1 στον πίνακα 2 των ελεγχόμενων ψυχοτρόπων ουσιών και διατήρησαν την κάνναβη στον πίνακα 1, με το αιτιολογικό ότι η Δ9-THC «είχε αποδεδειγμένα ιατρικά πλεονεκτήματα και δεν υπήρχε διασπορά της σε μη ιατρικές χρήσεις», αλλά όχι και τη φυσική κάνναβη, γιατί «χρησιμοποιείται παράνομα από εκατομμύρια ανθρώπους». (!!!)

Επανα-νομιμοποίηση

29.   Σοβαροί ιατρικοί, πολιτικοί, οικονομικοί και οικολογικοί λόγοι επιβάλλουν την αναθεώρηση της «παράλογης» απαγορευτικής πολιτικής απέναντι στην κάνναβη, το κόστος της οποίας δεν μπορεί να αντέξει ή να ανεχθεί πια η κοινωνία. Το παραλήρημα των μανιακών της καταστολής δεν μπορεί να εξακολουθήσει να κανοναρχεί τις επιλογές του κοινωνικού σώματος και να υπονομεύει τη συνοχή του.

30.   Η απαγόρευση των ψυχοτρόπων ουσιών και η μαζική τελετουργική ανθρωποθυσία που τη συνοδεύει συνιστούν ένα αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος του ατόμου, της κοινωνίας, του πολιτισμού και της ελευθερίας, ακόμη κι αν γίνουν αποδεκτές ως αληθείς οι μυθοπλασίες των υποστηρικτών της. Γιατί η χρήση οποιασδήποτε (έστω και επικίνδυνης) ουσίας βλάπτει αποκλειστικά και μόνο τον χρήστη της. Συνεπώς, αποτελεί τυπική πράξη αυτοπροσβολής και, ως τέτοια, σε μια πολιτισμένη κοινωνία δεν μπορεί να υπόκειται σε καμιά απαγορευτική ή κατασταλτική παρέμβαση.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 07, 2017, 12:46:38 πμ από ΜΟΥΝΑΚΙΑΣ »
No guts, no glory.

Συνδεδεμένος diary of madman

 • Καυλιάρης
 • ***
 • Μηνύματα: 247
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Κάνναβη.Βοτάνι του διαβόλου? ή, βάλσαμο/δώρο της Φύσης?
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 06, 2017, 11:19:22 μμ »
Συναγερμός από τους ειδικούς: Τρομακτική παρενέργεια της χρήσης μαριχουάναςΣταδιακά, η ινδική κάνναβη νομιμοποιείται σε όλο και περισσότερες χώρες του κόσμου, κυρίως για ιατρική χρήση, αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, και για «αναψυχή».

Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν αρχίσει να σημαίνουν συναγερμό για την υπερβολική χρήση του ναρκωτικού, καθώς έχουν διαπιστώσει αυξημένα κρούσματα ενός σπάνιου, μεν, εξαιρετικά επικίνδυνου και τρομακτικού συνδρόμου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, σε πολιτείες όπου έχει νομιμοποιηθεί η χρήση της μαριχουάνας, έχουν αυξηθεί τα περιστατικά του αποκαλούμενου «σύνδρομου κανναβινοειδούς υπερέμεσης».

Κι αν ο όρος ακούγεται πολύ τεχνικός, τα συμπτώματά του είναι τρομακτιά, καθώς τα άτομα που τα παρουσιάζουν υποφέρουν από έντονο στομαχικό πόνο και ακατάσχετους εμετούς.

Μάλιστα, τα άτομα που παρουσιάζουν το σύνδρομο πονούν τόσο πολύ που, σύμφωνα με αναφορές γιατρών, φθάνουν στα νοσοκομεία ουρλιάζοντας και αδυνατώντας να σταματήσουν.

Το γεγονός ότι το σύνδρομο αυτό εμφανίζεται σε μικρό ποσοστό χρηστών της κάνναβης δεν επιτρέπει στους ειδικούς να βρουν τα αίτια των οδυνηρών συμπτωμάτων και να τα καταπολεμήσουν.

Ωστόσο, εικάζεται ότι η υπερβολική χρήση κάνναβης απορρυθμίζει τους σχετικούς υποδοχείς του σώματος, με αποτέλεσμα να προκαλείται ο ακατάσχετος πόνος και οι εμετοί.

http://www.topontiki.gr/article/249975/synagermos-apo-toys-eidikoys-tromaktiki-parenergeia-tis-hrisis-marihoyanas

Αποσυνδεδεμένος αντρεας ο ανεργος

 • Καυλιάρης
 • ***
 • Μηνύματα: 158
Απ: Κάνναβη.Βοτάνι του διαβόλου? ή, βάλσαμο/δώρο της Φύσης?
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 14, 2017, 12:18:45 πμ »
Ρε αλάνι ;
Πες στους <<ειδικούς>> οτι τους γράφουμε στο παπί μας.

Συνδεδεμένος sexlook

 • Τσαρδόβιος
 • ****
 • Μηνύματα: 321
Απ: Κάνναβη.Βοτάνι του διαβόλου? ή, βάλσαμο/δώρο της Φύσης?
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 23, 2017, 12:30:33 πμ »
στα φοιτητικά μου χρόνια είχα κάνει μια φορά και πήγα να ξεράσω.
δεν ξέρω τι ιατρικές ιδιότητες έχει όπως ισζυρίζονται αλλά εγώ είχα τρομερή ταχυπαλμία.απο τότε ούτε να την μυρίσω δεν θέλω.

Αποσυνδεδεμένος negativedrone

 • Καυλιάρης
 • ***
 • Μηνύματα: 107
Απ: Κάνναβη.Βοτάνι του διαβόλου? ή, βάλσαμο/δώρο της Φύσης?
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 23, 2017, 04:36:01 μμ »
Ρε αλάνι ;
Πες στους <<ειδικούς>> οτι τους γράφουμε στο παπί μας.
αντρίκο με το παλιό το πενηντάρι ;  abfv136.gif

Συνδεδεμένος ΜΟΥΝΑΚΙΑΣ

 • Γαμάω & Δέρνω
 • ******
 • Μηνύματα: 2118
 • Φύλο: Άντρας
 • No guts, no glory.
Απ: Κάνναβη.Βοτάνι του διαβόλου? ή, βάλσαμο/δώρο της Φύσης?
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 07, 2018, 11:33:33 μμ »
Η 1η Διεθνής Έκθεση Κάνναβης στην Ελλάδα
είναι γεγονός.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΟΥ
ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ
12-14 Ιανουαρίου 2018 | Γήπεδο Φαλήρου (Tae Kwon Do) | Αθήνα
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ
Σκοπός της διοργάνωσης είναι να ενημερωθεί το κοινό για όλα τα προϊόντα και τις καινοτομίες που υπάρχουν στον τομέα της κάνναβης σε όλο τον κόσμο καθώς και τα τελευταία επιτεύγματα όσον αφορά την ιατρική, φαρμακευτική και βιομηχανική χρήση της κάνναβης. Ελάτε να γνωρίσετε όλες τις καινοτόμες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κάνναβης με πολλά διαφορετικά προϊόντα και υπηρεσίες όπως: CBD(κανναβιδιόλη) , φαρμακευτική κάνναβη , κλωστική κάνναβη, ατμοποιητές , σπόροι κάνναβης , καλλυντικά , κοκτέιλ – ποτά με κάνναβη και πολλά άλλα.
No guts, no glory.

Συνδεδεμένος ΜΟΥΝΑΚΙΑΣ

 • Γαμάω & Δέρνω
 • ******
 • Μηνύματα: 2118
 • Φύλο: Άντρας
 • No guts, no glory.
Απ: Κάνναβη.Βοτάνι του διαβόλου? ή, βάλσαμο/δώρο της Φύσης?
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 13, 2018, 02:31:18 πμ »
Tσιρώνης από  την 1η Athens Cannabis Expo: Ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά μας

 
 
Τις πύλες της άνοιξε σήμερα η πρώτη έκθεση κάνναβης στην Ελλάδα. Η Athens Cannabis Expo 2018, πραγματοποιείται στο κλειστό γήπεδο Ταε Κβο Ντο και εκεί ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα, μέχρι την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου, να πληροφορηθεί για τα τελευταία επιτεύγματα, όσο αφορά την ιατρική και βιομηχανική χρήση της κάνναβης.

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 100 πρωτοπόροι επιχειρηματίες της βιομηχανικής και ιατρικής κάνναβης, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Καναδός ακτιβιστής, Ρίκ Σίμπσον (Rick Simpson) που νίκησε τον καρκίνο και βοήθησε, με το λάδι κάνναβης που παρήγαγε, περισσότερους από 5.000 ασθενείς.

Στα εγκαίνια του Athens Cannabis Expo 2018, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, καθώς και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, του υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, Ευστράτιος Ζαφείρης.

Συνομίλησαν με παραγωγούς, καθώς και με ασθενείς, που σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Τσιρώνης, «επί χρόνια αναγκάζονται να εισάγουν ημιπαράνομα, νόμιμα φάρμακα, για να θεραπεύσουν σοβαρές παθήσεις όπως ο καρκίνος, η επιληψία, η σκλήρυνση κατά πλάκας και τώρα έχουν τα φάρμακα που μπορούμε να φτιάξουμε και στην Ελλάδα».

Τόνισε, ότι σύμφωνα με τις διεθνείς τεχνικές εταιρείες που ασχολούνται με τα φάρμακα από κάνναβη, «η Ελλάδα έχει το ιδανικό κλίμα» και δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά μας».

Αναφερόμενος στις τροπολογίες για τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης, ο κ. Τσιρώνης ανέφερε πως αναμένονται στη Βουλή εντός των επόμενων εβδομάδων.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζαφείρης έκανε λόγο για ένα «φυτό που έχει τεράστιες δυνατότητες» και είπε ότι από τη βιομηχανική κάνναβη μπορούν να παραχθούν 22.500 προϊόντα.

Σημείωσε ακόμη, πως η νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης είναι «το πρώτο βήμα, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα, τα οποία θα ανοίξουν το δρόμο για κανονική επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να μπορεί ο κλάδος να αναπτυχθεί, στα νόμιμα πλαίσια».

Αποκάλυψε ότι υπάρχει αυξημένο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την παραγωγή βιομηχανικής κάνναβης από μεγάλους βιομηχανικούς ομίλους, εγχώριους και ξένους, κάτι που, όπως είπε, «θα δώσει τεράστια ώθηση στη βιομηχανία μας».

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), η εκπρόσωπος της πρώτης Διεθνούς Έκθεσης για την Κάνναβη, Ελένη Μπέλλου, υπογράμμισε ότι «σε μία εποχή που το αντίδοτο στην κρίση δεν μπορεί να είναι άλλο από την καινοτομία, η κάνναβη ανοίγει έναν δρόμο ανάπτυξης, με μεγάλες προοπτικές, τόσο για όποιον ασχοληθεί με αυτή, όσο για την ελληνική οικονομία εν γένει» και συμπλήρωσε ότι «έχει έρθει λοιπόν η ώρα να πάψουμε να διασπείρουμε τον ηθικό πανικό και να σπείρουμε τον σπόρο της οικονομίας της κάνναβης».

Σημειώνει ότι «η κάνναβη είναι το πιο παρεξηγημένο φυτό του κόσμου» και συμπληρώνει, πως χάρη στην εκστρατεία ενός μεγάλου κινήματος ανθρώπων, αλλά και την πρόσφατη πολιτική βούληση, η βιομηχανική και ιατρική κάνναβη γίνονται πλέον νόμιμες και στη χώρα μας και οι όποιες παρεξηγήσεις λύνονται» κάτι που σύμφωνα με την ίδια, «πρόκειται για μια μεγάλη νίκη για τους ασθενείς που αποκτούν πρόσβαση στη θεραπεία τους, αλλά και για μια μεγάλη ευκαιρία για εκείνους τους επιχειρηματίες που τολμούν και....νικούν».
No guts, no glory.

Αποσυνδεδεμένος sailormoon

 • Γαμάω & Δέρνω
 • ******
 • Μηνύματα: 2025
Απ: Κάνναβη.Βοτάνι του διαβόλου? ή, βάλσαμο/δώρο της Φύσης?
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 14, 2018, 11:26:01 πμ »
Τις πύλες της άνοιξε η πρώτη έκθεση κάνναβης στην Ελλάδα. Η Athens Cannabis Expo 2018 πραγματοποιείται στο κλειστό γήπεδο Ταε Κβο Ντο και εκεί ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα, μέχρι και σήμερα Κυριακή, 14 Ιανουαρίου, να μάθει τα πάντα για την ιατρική και βιομηχανική χρήση της κάνναβης. Στα περίπτερα της έκθεσης συναντά κανείς από είδη ένδυσης και καθημερινής χρήσης, τρόφιμα, καλλυντικά, γκάτζετς μέχρι και οικοδομικά υλικά. Περισσότεροι από 100 πρωτοπόροι επιχειρηματίες της βιομηχανικής και ιατρικής κάνναβης, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν στην έκθεση η οποία έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Καναδός ακτιβιστής, Ρίκ Σίμπσον (Rick Simpson) που νίκησε τον καρκίνο και βοήθησε, με το λάδι κάνναβης που παρήγαγε, περισσότερους από 5.000 ασθενείς. Στα εγκαίνια του Athens Cannabis Expo 2018, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, καθώς και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, του υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, Ευστράτιος Ζαφείρης. Το παρών έδωσε και ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος επισκέφθηκε χθες την έκθεση. Δείτε επίσης: Athens Cannabis Expo 2018: Δουλειές με "φούντες"!
Αποσυνδεδεμένος lostinbrain

 • Αυνάνας
 • **
 • Μηνύματα: 76
Απ: Κάνναβη.Βοτάνι του διαβόλου? ή, βάλσαμο/δώρο της Φύσης?
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 14, 2018, 01:07:54 μμ »
Η αστυνομία που ήταν  181247.gifpolice να τους μαζέψουν ;  s14113.gif s14113.gif s14113.gif s14113.gif