Αποστολέας Θέμα: Κρατάνε οι νεο έλληνες απο τους αρχαίους ; Ναι ; ή όχι ;  (Αναγνώστηκε 20452 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος luke cage

To DNA μίλησε: Καταρρίπτεται η θεωρία του Φαλμεράιερ, που ισχυριζόταν ότι οι σύγχρονοι Έλληνες δεν κατάγονται από τους αρχαίουςΤην αμφιλεγόμενη θεωρία του Γιάκομπ Φίλιπ Φαλμεράιερ σχετικά με τη φυλετική καταγωγή των Νεοελλήνων καταρρίπτει νέα έρευνα διεθνούς επιστημονικής ομάδας, πάνω στο DNA και την καταγωγή των Ελλήνων της Πελοποννήσου.

Ο Αυστριακός δημοσιογράφος, πολιτικός και ιστορικός, στο βιβλίο του «Περί της καταγωγής των σημερινών Ελλήνων», τη δεκαετία του 1830, διατύπωνε την άποψη ότι οι σύγχρονοι Έλληνες δεν έχουν καμία φυλετική σχέση με τους αρχαίους Έλληνες, αλλά  προέρχονται από Σλάβους που εισέβαλαν στον Ελλαδικό χώρο κατά τον Μεσαίωνα και Αλβανούς που αναμείχθηκαν με Ελληνόφωνους μεν, όχι Έλληνες στο γένος, Βυζαντινούς πρόσφυγες από Μικρά Ασία, Βόσπορο και αλλού.

Η θεωρία του έχει προκαλέσει κατά καιρούς έντονες αντιδράσεις, με πολλούς να τη χαρακτηρίζουν ανιστόρητη.

Τη θεωρία αυτή καταρρίπτει νέα έρευνα διεθνούς ομάδας επιστημόνων (με ερευνητές από ιδρύματα σε ΗΠΑ, Ελλάδα και Λίβανο), με τίτλο «Η γενετική των πελοποννησιακών πληθυσμών και η θεωρία της εξαφάνισης των μεσαιωνικών Πελοποννήσιων Ελλήνων», η οποία βασίστηκε σε μελέτες DNA.

Στο πλαίσιο της νέας έρευνας χρησιμοποιήθηκαν 2,5 εκατομμύρια μονονουκλεοτιδικοί πολυμορφισμοί για τη διερεύνηση της γενετικής δομής των πελοποννησιακών πληθυσμών σε ένα δείγμα 241 ατόμων που προέρχονταν από ολόκληρη την Πελοπόννησο, προκειμένου να εξεταστεί η υπόθεση της αντικατάστασης των μεσαιωνικών Ελλήνων Πελοποννήσιων από Σλάβους.

«Διαπιστώσαμε σημαντική ανομοιογένεια των πελοποννησιακών πληθυσμών που υποδεικνύεται από γενετικά ξεχωριστά υποσύνολα πληθυσμών και από ρεύματα ροής γονιδίων στην Πελοπόννησο. Μέσω PCA (principal component analysis – ανάλυση κύριων συνιστωσών) και ανάλυση μείγματος/ επιμειξίας (admixture), οι Πελοποννήσιοι διαφέρουν ξεκάθαρα από τους πληθυσμούς της “πατρίδας” των Σλάβων και μοιάζουν πολύ με τους Σικελούς και τους Ιταλούς. Χρησιμοποιώντας μια νέα μέθοδο διαπιστώσαμε ότι η σλαβική καταγωγή πελοποννησιακών πληθυσμιακών υποσυνόλων κυμαίνεται από 0,2% μέχρι 14,4%. Τα πληθυσμιακά υποσύνολα που ο Φαλμεράιερ θεωρούσε ότι είναι σλαβικής ή μεσανατολικής προέλευσης δεν έχουν τέτοιες καταγωγές. Η έρευνα αυτή απορρίπτει τη θεωρία της εξαφάνισης των μεσαιωνικών Πελοποννήσιων και επιδεικνύει πώς η γενετική μπορεί να ξεκαθαρίσει σημαντικές πλευρές της ιστορίας ενός ανθρώπινου πληθυσμού» αναφέρεται σχετικά.

Σημειώνεται πως από την έρευνα εξαιρέθηκαν οι Μανιάτες και οι Τσάκωνες, τους οποίους ο Φαλμεράιερ θεωρούσε «επιζώντες» που άντεξαν στη συγκεκριμένη «σλαβική εισβολή» (αν και για τους Τσάκωνες υποστήριζε επίσης πως, αν και μιλούσαν μια δωρική διάλεκτο, δεν είχαν δωρικές καταβολές, αλλά ήταν και αυτοί Σλάβοι, απλά από μια φυλή που είχε μεταναστεύσει νωρίτερα).


πηγη:    http://www.topontiki.gr/article/230773/dna-milise-katarriptetai-i-theoria-toy-falmeraier-poy-ishyrizotan-oti-oi-syghronoi#.WXNBK_HFe-w.facebook

Αποσυνδεδεμένος luke cage

Απ: Κρατάνε οι νεο έλληνες απο τους αρχαίους ; Ναι ; ή όχι ;
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 22, 2017, 07:35:03 μμ »
Εγώ πιστεύω ναί μύστες  :ugly_tocktock: :ugly_tocktock: :ugly_tocktock: :ugly_tocktock: :ugly_tocktock: :ugly_tocktock: :ugly_tocktock: :ugly_tocktock:

Αποσυνδεδεμένος luke cage

Απ: Κρατάνε οι νεο έλληνες απο τους αρχαίους ; Ναι ; ή όχι ;
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 22, 2017, 08:06:11 μμ »
Οι σημερινοί Πελοποννήσιοι  στην πλειοψηφία τους είναι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα όπου μειοψηφούν λόγω της συνεχούς εισβολής Τουρκαλβανών μετά το 1400 μ.Χ και μαζικών σφαγών μετά το 1700 μ.Χ. των  γηγενών πληθυσμών της Ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης.
έχεις δίκιο μύστη  :lol: οι πελοποννήσιοι είναι λευκοί με άσπρη επιδερμίδα όπως οι αρχαίοι με μπλέ μάτια  :ugly_tocktock: :ugly_tocktock: :ugly_tocktock: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος luke cage

Απ: Κρατάνε οι νεο έλληνες απο τους αρχαίους ; Ναι ; ή όχι ;
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 22, 2017, 08:06:54 μμ »
ποιο αραβόφατσες απο πελοποννήσιους και κρητικούς δεν νομίζω να παίζουν στην ελλάδα  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Συνδεδεμένος γιανης τουζας

Απ: Κρατάνε οι νεο έλληνες απο τους αρχαίους ; Ναι ; ή όχι ;
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 22, 2017, 09:10:02 μμ »
Όλο και κάτι θα έχει μείνει  :thumbsup:
απο το τζωνυς ο παρτουζας

Αποσυνδεδεμένος luke cage

Απ: Κρατάνε οι νεο έλληνες απο τους αρχαίους ; Ναι ; ή όχι ;
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 22, 2017, 09:33:02 μμ »
Πολλοί ξεχνούν, όπως εσύ, ότι το 80% των κατοίκων της Αρχαίας Αθήνας, Σπάρτης, Κορίνθου, Άργους  και άλλων πόλεων ήσαν δούλοι από περιοχές της Μικράς Ασίας, της Αιγύπτου και αλλού. Οι Αρχαίοι Έλληνες πολίτες είχαν γαλανά μάτια σε αντίθεση με τους δούλους που είχαν καστανά! Μόνον οι σημερινοί Έλληνες με γαλανά μάτια είναι γνήσιοι!
Δηλαδή αναφέρεσαι στο 2% μύστη ;  :84:

Αποσυνδεδεμένος luke cage

Απ: Κρατάνε οι νεο έλληνες απο τους αρχαίους ; Ναι ; ή όχι ;
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 22, 2017, 09:50:10 μμ »
Περίπου το 10% των σημερινών Ελλήνων έχει γαλανά μάτια!  Μας κυβερνούν οι απόγονοι των δούλων της Αρχαίας Ελλάδας που έχουν μάθει να προσκυνούν τους ισχυρούς και το χρήμα!
Σε αγαπάω man  :-* :free-love-smileys-883:  To ότι είναι δούλοι στην ψυχή τους το αποδυκνείουν κάθε μέρα με τις πράξεις τους τα ρεντίκωλα  :sheep:

Εδώ θέλανε να κάνουνε την ελλάδα βενεζουέλα και ρωσία οι μπάσταρδοι  :sheep: :sheep: :sheep: :sheep: :sheep:

Αποσυνδεδεμένος luke cage

Απ: Κρατάνε οι νεο έλληνες απο τους αρχαίους ; Ναι ; ή όχι ;
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 22, 2017, 10:02:24 μμ »
Κάνεις μεγάλο λάθος! Προτεκτοράτο της Γερμανίας έχει ήδη γίνει η Ελλάδα!
Ποιος σου είπε ότι κάνω λάθος μύστη ;  :84:

Απο το 1826 έως το 1947 ήταν η ελλαδίτσα δημιούργημα και σαφώς προτεκτοράτο της Αγγλίας!
Απο το 1940 έως το 1945 της Γερμανίας!
Απο το 1945 έως το 1947 και πάλι νταβάδες τους Άγγλους!
Απο το 1947 έως το 2010 ήταν προτεκτοράτο των Η.Π.Α.
Και απο το 2010 έως το 2017 σήμερα της Γερμανίας πάλι.


Δεν νομίζω να πίστεψες ποτέ ότι είμασταν 'αυτόνομοι' και 'εθνικά ανεξάρτητοι' ;  :lol: ;)Υ.Γ. Ευτυχώς που δεν είχαμε ΠΟΤΕ νταβαντζή τον αρχιτσιγγούνη και σφιχτοκώλη Ρώσο!  :ugly_tocktock:

Συνδεδεμένος sarcofago

Απ: Κρατάνε οι νεο έλληνες απο τους αρχαίους ; Ναι ; ή όχι ;
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 24, 2017, 12:13:57 πμ »
Ξέχασες και αυτόν luke που είναι ίδιος o Ερμής του Πραξιτέλη σε σωματότυπο και μούρη  :lol:Συνδεδεμένος sarcofago

Απ: Κρατάνε οι νεο έλληνες απο τους αρχαίους ; Ναι ; ή όχι ;
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 24, 2017, 12:36:16 πμ »
Δεν φαίνεται για γνήσιος!  Τον κόβω για δισέγγονο του Μπαρμπαρόσα!
Και όμως δηλώνει κατευυθείαν απόγονος των αρχαίων.Και φυσικά υπάρχουν χιλιάδες οπαδοί που το πιστεύουν με την ψυχή τους!  :icon_lol:

Αποσυνδεδεμένος ICCAROS

Απ: Κρατάνε οι νεο έλληνες απο τους αρχαίους ; Ναι ; ή όχι ;
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 24, 2017, 09:27:52 πμ »
"Είναι ίδιο το ετούτο μου" που λέγαν και οι παλιοί
Swimming upstream - Είναι και κάτι δρόμοι που δεν σε βγάζουν πουθενά, ....έχουν όμως απίστευτη θέα! - Against all odds

Αποσυνδεδεμένος pazuzu

Απ: Κρατάνε οι νεο έλληνες απο τους αρχαίους ; Ναι ; ή όχι ;
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 24, 2017, 01:39:48 μμ »
Αν μας έβλεπαν οι αρχαίοι έλληνες θα μας είχαν πάρει με τις πέτρες

Αποσυνδεδεμένος διονυσιος λορβας

Απ: Κρατάνε οι νεο έλληνες απο τους αρχαίους ; Ναι ; ή όχι ;
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 26, 2017, 02:01:19 μμ »
Η επιστήμη αναφέρει οτι δεν υπάρχουν καθαρές φυλές πλην ελαχίστων εξαιρέσεων απομονωμένων φυλών σε ακριτικά σημεια της γης.
Τώρα τι σόι έρευνες είναι αυτές κανείς δεν μπορεί να καταλάβει.

Συνδεδεμένος sarcofago

Απ: Κρατάνε οι νεο έλληνες απο τους αρχαίους ; Ναι ; ή όχι ;
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 29, 2017, 02:14:42 πμ »
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι νεο έλληνες εμείς δηλαδή κρατάμε απο Τούρκους,Αλβανούς,Άραβες,Ρομά και Αφρικάνους  :hi: Την ίδια καταγωγή έχουν και όλοι οι Βλακάνιοι ασχέτως αν σφάζονται για καθαρότητες φυλών και μαλακίες που τους έχουν πει οι εθνικιστικές κλίκες που υπάγονται.

Έχω δει μελαμψούς και μαυριδερούς Βούλγαρους,Αλβανούς , Ρουμάνους ,Σέρβους και δεν υπάρχει η παραμικρή διαφορά με τους νεο έλληνες στα εξωτερικά χαρακτηριστικά πέρα απο το θέμα της γλώσσας.

Οι φασίστες ας ονειρεύονται μεγαλεία αρχαιότητας στο ίντερνετ δωρεάν είναι εξάλλου  :lol:

Ούτε και Ιταλοί κρατάνε απο τους Ρωμαίους γιατί και αυτοί μίξ απο Αραβικά έθνη στο νότο και Γερμανική έθνη στο βορά είναι οπότε αυτά με τις καθαρότητες των εθνών είναι ανέκδοτα  :lol:

Αποσυνδεδεμένος mattakias

Απ: Κρατάνε οι νεο έλληνες απο τους αρχαίους ; Ναι ; ή όχι ;
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 29, 2017, 11:10:13 πμ »
Μα ούτε και οι αρχαίοι ήταν καθαρή φυλή.Η ενέργεια που βγάζει ο τόπος που μένει σε κάνει να γίνεσαι κομμάτι της όμως παρά αυτά που λέμε, δεν μπορώ να πιστέψω οτί οι σημερινοί έλληνες έχουν τεράστια διαφορά απο του αρχαιούς υπό την εξής λογική.Η τελευταία ''καθαρή'' γενιά ελληνών'' ήταν υπο επί εποχής Μεγάλου Αλεξάνδρού.Από εκεί και πέρα περάσαμε στην Ρωμαική κυριαρχία και μετά στο Βυζάντιο, ομως οι έλληνες κράτησαν ήθη,, έθιμα, γλώσσα για αιώνες και ειδικά μέσα στην Τουρκοκρατία.Μέσα σε 400 χρόνια σκλαβιάς μετά από παιδομαζόματά και εξ Μουσουλμανισμό της Ελληνικής φυλής αυτοί που απομοίναμε ήταν κάτι λιγότερο από 1 εκκατομύριο.Μετά την απελευθέρωση αυτή η τελευταία γενιά ελλήνων άρχισε να γεννά κατά μεγάλο ποσοστό(κάθε οικογένεια μπορεί να έκανε και 10 παιδιά η και παραπάνω για πλάκα) για να φτάσουμε σήμερα στον αριθμό των 10 εκατομυρίων .