Αποστολέας Θέμα: Κάτοχοι της Ιστορίας  (Αναγνώστηκε 1034 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ανατολιος

 • Τσαρδόβιος
 • ****
 • Μηνύματα: 360
Απ: Κάτοχοι της Ιστορίας
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 06, 2018, 03:19:14 μμ »
Το σενάριο πολεμικού επεισοδίου δεν είναι μη υπαρκτό ιδιαίτερα τώρα που οι Ρώσοι εξοπλίζουν τους Τούρκους με υπερσύχρονους πυραύλους και πυρηνικά.
Για πόλεμο και εγώ το βλέπω λίγο δύσκολο όχι φυσικά για την καλή τους την καρδιά αλλά καθαρά και μόνο λόγο οικονομικών συμφερόντων που έχουν επενδύσει σε ελλάδα και τουρκία οι μεγάλες δυνάμεις.

Αποσυνδεδεμένος luke cage

 • Γαμάω & Δέρνω
 • ******
 • Μηνύματα: 3403
Απ: Κάτοχοι της Ιστορίας
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 27, 2018, 02:17:22 μμ »
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν την μεγαλύτερη στην ιστορία μαζική σφαγή παιδιών σε ανθρωποθυσία στο Περούτοιχεία για το μεγαλύτερο περιστατικό μαζικής ανθρωποθυσίας παιδιών στην Αμερική και πιθανόν στην παγκόσμια ιστορία, ανακαλύφθηκαν στη βόρεια ακτή του Περού, ανακοίνωσαν οι αρχαιολόγοι στο National Geographic. Περισσότεροι από 140 παιδιά φαίνεται να έχουν θυσιαστεί τελετουργικά πριν από περίπου 550 χρόνια ενώ στο ίδιο σημείο βρέθηκαν νεκρά και 200 λάμα, τα γνωστά θηλαστικά της ν. Αμερικής. Επιστημονικές έρευνες από τη διεθνή, διεπιστημονική ομάδα, με επικεφαλής τον Gabriel Prieto του Universidad Nacional de Trujillo και τον John Verano του Πανεπιστημίου Tulane διεξάγονται αυτή τη στιγμή ενώ το έργο υποστηρίζεται από επιχορηγήσεις από την National Geographic Society. Ενώ τα περιστατικά ανθρώπινης θυσίας μεταξύ των Αζτέκων, των Μάγια και των Ίνκας έχουν καταγραφεί στα ισπανικά χρονικά αποικιακής εποχής και τεκμηριώνονται σε σύγχρονες επιστημονικές ανασκαφές, η ανακάλυψη ενός μεγάλου γεγονότος θυσίας παιδιών στον ελάχιστα γνωστό προ-Κολομβιανό πολιτισμό των Τσιμού είναι κάτι άνευ προηγουμένου στην Αμερική - αν όχι σε ολόκληρο τον κόσμο. Διατηρημένα σε ξηρή άμμο για περισσότερα από 500 χρόνια, περισσότερα από δώδεκα παιδιά αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια μιας ημέρας από αρχαιολόγους. Η πλειοψηφία των τελετουργικών θυμάτων ήταν μεταξύ 8 και 12 ετών όταν πέθαναν. Αυτό ήταν μόνοι η αρχή...

Η περιοχή της θυσίας, επίσημα γνωστή ως Huanchaquito-Las Llamas, βρίσκεται κοντά στη θάλασσα και ανατολικά της περιοχής όπου βρίσκεται το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, Chan Chan, το αρχαίο διοικητικό κέντρο των Τσιμού. Το Huanchaquito-Las Llamas (που αναφέρεται από τους ερευνητές ως "Las Llamas") έγινε γνωστό το 2011, όταν βρέθηκαν τα λείψανα 42 παιδιών και 76 λάμα κατά τη διάρκεια ανασκαφής. Μέχρι το 2016, περισσότερα από 140 σκελετοί παιδιών είχαν ανακαλυφθεί στην περιοχή. Πολλοί από τους σκελετούς έφεραν εμφανή σημάδια από χτυπήματα στο πρόσωπο και φαινόταν πως το στέρνο τους είχε ανοιχτεί, πιθανότατα για να αφαιρέσουν την καρδιά τους κατά το τελετουργικό. Τα 140 θύματα ήταν από 5 έως 14 ετών, με την πλειοψηφία να είναι μεταξύ οκτώ και 12 ετών. Τα ζώα ήταν μόλις μερικών μηνών. Αυτό που ίσως είναι ακόμη πιο σοκαριστικό είναι πως οι ερευνητές πιστεύουν ότι όλα τα θύματα θυσιάστηκαν τελετουργικά σε ένα μόνο γεγονός.
Μέχρι στιγμής, το μεγαλύτερο γεγονός μαζικής θανάτωσης παιδιών, για το οποίο έχουμε φυσικά στοιχεία, είναι η τελετουργική θυσία 42 παιδιών στο Templo Mayor των Αζτέκων. Το μεγάλο ερώτημα που θέλουν να απαντήσουν τώρα οι επιστήμονες είναι η αφορμή για το αρχαίο λουτρό αίματος. Ποιος ήταν ο λόγος για μια τόσο μαζική ανθρωποθυσία παιδιών. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως πίσω από το τελετουργικό ίσως κρύβεται ο κατευνασμός των Θεών για φυσικά φαινόμενα. Η περιοχή ίσως είχε πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω του Ελ Νίνιο, κάτι που υποδεικνύει η συλλογή δειγμάτων από το έδαφος στην ευρύτερη περιοχή της θυσίας. Κάτι που δεν αποκλείεται είναι να είχε προηγηθεί άλλο κύμα ανθρωποθυσιών πριν καταλήξουν στο να σκοτώσουν παιδιά. Αυτό προκύπτει από το γεγονός πως οι θυσίες ενηλίκων ήταν πολύ πιο συνηθισμένες και πως τα παιδιά, το πολυτιμότερο μέλος των οικογενειών ήταν μάλλον η ύστατη λύση. Οι έρευνες θα συνεχιστούν και θα είναι πολύμηνες καθώς το αρχαιολογικό ενδιαφέρον για την περιοχή έχει μεγαλώσει.http://www.lifo.gr/now/tech_science/190543/arxaiologoi-anakalypsan-tin-megalyteri-stin-istoria-maziki-sfagi-paidion-se-anthropothysia-sto-peroy

Αποσυνδεδεμένος TAZ 1982

 • Γαμάω & Δέρνω
 • ******
 • Μηνύματα: 1372
Απ: Κάτοχοι της Ιστορίας
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 06, 2018, 08:19:43 μμ »
Δεν υπάρχουν κρυφοί θάλαμοι πίσω από τον τάφο του Τουταγχαμών - Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της πολυετούς έρευνας
Δεν υπάρχουν πρόσθετοι θάλαμοι ή περάσματα πίσω από τον τάφο του Τουταγχαμών στην Κοιλάδα των Βασιλέων, σύμφωνα με τις πρόσφατες αναλύσεις ραντάρ, ανέφεραν σήμερα Αιγύπτιοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με το National Geographic. Η είδηση έγινε γνωστή μετά την ανακοίνωση του Mostafa Waziri, γενικού γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, που έκανε σήμερα, Κυριακή 6 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της 4ης ετήσιας Διεθνούς Διάσκεψης GEM για τον Τουταγχαμών, που πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (GEM) στην Γκίζα.Η ανακοίνωση ολοκληρώνει με απογοητευτικό τρόπο την έρευνα που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, όταν ο Βρετανός Αιγυπτιολόγος, Νίκολας Ριβς, θεώρησε ότι ο ταφικός θάλαμος της θρυλικής βασίλισσας της 18ης Δυναστείας Νεφερτίτη μπορεί να κρύβεται πίσω από τους τοίχους του περίφημου τάφου του Τουταγχαμών, ηλικίας 3.300 ετών. Δυο προηγούμενες δοκιμές της θεωρίας του Ριβς, με τη χρήση ειδικών ραντάρ, ήταν ασαφείς. Η τρίτη και πιο πρόσφατη έρευνα, που διεξήχθη φέτος με την υποστήριξη του National Geographic Society, είναι μια κοινή επιστημονική αποστολή, υπό τον συντονισμό του Franco Porcelli του Πολυτεχνικού Πανεπιστημίου του Τορίνο και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θεωρείται η πιο ολοκληρωμένη.

Η επιστημονική αναφορά που κατατέθηκε από τον Porcelli το Σάββατο καταλήγει με τη δήλωση: «Καταλήγουμε, με πολύ υψηλό επίπεδο σιγουριάς, ότι η υπόθεση σχετικά με την ύπαρξη κρυφών θαλάμων πίσω από τον τάφο του Τουταγχαμών δεν υποστηρίζεται από τα δεδομένα GPR». Το 2015, ο Ιάπωνας ειδικός Χιροκάτσου Βατανάμπε μεσω μελέτης που διεξήγαγε με ραντάρ στον τάφο του Τουταγχαμών, ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα υπάρχουν ενδείξεις για κρυφές εισόδους στους τοίχους βόρεια και δυτικά στον νεκρικό θάλαμο. Ωστόσο ένα δεύτερο σκανάρισμα του τάφου με ραντάρ, από τους τους μηχανικούς του National Geographic Society το 2016, δεν μπόρεσε να αναπαράγει τα ίδια αποτελέσματα με τον Βατανάμπε.

Η αναφορά που υποβλήθηκε σήμερα στους Αιγύπτιους αξιωματούχους, είναι αποτέλεσμα τριών νέων αναλύσεων ραντάρ GPR, οι οποίες διεξήχθησαν το Φεβρουάριο του 2018 από τρεις ανεξάρτητες ομάδες, με κάθε ομάδα να χρησιμοποιεί διαφορετική συχνότητα.

Οι ερευνητικές ομάδες δούλεψαν σε περίοδο επτά ημερών και συνέλεξαν στοιχεία ισοδύναμα με την ανίχνευση περίπου 2.500 επιφανειακών μέτρων. «Δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ύπαρξη θυρών ή κενών χώρων πίσω από τον νεκρικό θάλαμο. Είναι απογοητευτικό όμως αυτό είναι το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Porcelli στο National Geographic.

http://www.lifo.gr/now/culture/191710/den-yparxoyn-kryfoi-thalamoi-piso-apo-ton-tafo-toy-toytagxamon-anakoinothikan-ta-apotelesmata-tis-polyetoys-ereynas

Αποσυνδεδεμένος luke cage

 • Γαμάω & Δέρνω
 • ******
 • Μηνύματα: 3403
Απ: Κάτοχοι της Ιστορίας
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 14, 2018, 09:12:04 μμ »
Και κάτι να γελάσουμε μύστες  t1518.gifΑποσυνδεδεμένος warsaw

 • Καυλιάρης
 • ***
 • Μηνύματα: 196
 • Φύλο: Άντρας
Απ: Κάτοχοι της Ιστορίας
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 14, 2018, 10:29:45 μμ »
Ο καλύτερος υπουργός εθνικής άμυνας  m0105.gif respect56.gif

Συνδεδεμένος κυψελιωτης85

 • Τσαρδόβιος
 • ****
 • Μηνύματα: 477
Απ: Κάτοχοι της Ιστορίας
« Απάντηση #20 στις: Μάρτιος 23, 2019, 05:10:24 μμ »
Ο σκοτεινός πρίγκιπας που παλούκωνε τους Τούρκους
O Βλαντ ο Ανασκολοπιστής που ήταν πολύ χειρότερος από τον Κόμη ΔράκουλαΛίγα ονόματα ενσταλάζουν περισσότερο τρόμο στην εύθραυστη ανθρώπινη καρδιά από τον Δράκουλα, τη ζοφερή κληρονομιά του Μπραμ Στόκερ και του ομώνυμου μυθιστορήματός του από το 1897.

Το θρυλικό βαμπίρ της Τρανσυλβανίας τρομοκρατεί λογοτεχνία, κινηματογράφο και τηλεόραση για περισσότερο από έναν αιώνα μπολιάζοντας το συλλογικό φαντασιακό με σκοτεινές ιστορίες βρικολάκων που τρέφονται με ανθρώπινο αίμα.

Κι ενώ ο μαυροφορεμένος λογοτεχνικός κόμης είναι μια καθαρά φανταστική δημιουργία, ο Στόκερ ονόμασε δαιμόνια τον ήρωά του από έναν πραγματικό άνθρωπο που είχε την ίδια δίψα για αίμα, αν και μεταφορική εδώ: τον Βλαντ Γ’, έναν μεσαιωνικό πρίγκιπα της Βλαχίας που ήταν γνωστός και ως Βλαντ Δράκουλας (Ντράκουλ), καθώς καταγόταν από τη βασιλική γενιά των Ντράκουλ.
Τον Βλαντ Τέπες τον ήξεραν όμως στον καιρό του και ως Βλαντ τον Ανασκολοπιστή, καθώς είχε την κακιά συνήθεια να τιμωρεί βάναυσα τους εχθρούς του με παλούκωμα. Το ανατριχιαστικό παρατσούκλι του λειτουργούσε ως μαρτυρία για τον αγαπημένο του τρόπο να προκαλεί φριχτό πόνο στον εχθρό και αδιανόητο φόβο σε όλους τους άλλους.

Κι ενώ ο κόμης Δράκουλας τρομοκρατεί αποκλειστικά τη φαντασία μας, ο βοεβόδας Βλαντ έσπερνε φρίκη και όλεθρο σε όποιον τολμούσε να τον προκαλέσει. Ήταν όμως πράγματι το αιμοσταγές τέρας που μας καταμαρτύρησαν οι λαϊκές διηγήσεις της εποχής του; Ή μήπως ήταν απλώς ένας μεσαιωνικός ηγεμόνας σαν όλους τους άλλους;

Μπορεί να μη μάθουμε ποτέ, οι σύγχρονοι ιστορικοί υποδεικνύουν ωστόσο πως όσα είναι γνωστά γι’ αυτόν προέρχονται από μπροσούρες του 15ου αιώνα, συχνά γραμμένες από τους ίδιους τους ανθρώπους που τον αντιστρατεύονταν. Η αλήθεια τους δεν μπορεί λοιπόν να επαληθευτεί. Ούτε όμως και να καταρριφθεί…
Ο πραγματικός Δράκουλας και το Τάγμα των Δράκων

Σύμφωνα με τις περισσότερες πηγές, ο Βλαντ Γ’ γεννήθηκε το 1431 στα εδάφη που είναι σήμερα γνωστά ως Τρανσυλβανία, στα κεντρικά της Ρουμανίας. Η ιστορική σκέψη αμφισβητεί πάντως τη σύνδεσή του με την περιοχή, καθώς ακόμα και το Κάστρο Μπραν, η γνωστή τουριστική ατραξιόν της Ρουμανίας που συνδέεται με τον μυθιστορηματικό Δράκουλα, λίγη σχέση πρέπει να είχε με τον πρίγκιπα της Βλαχίας.

Πατέρας του ήταν ο Βλαντ Β’ Ντράκουλ (Βλαντ ο Δράκος), πρίγκιπας της Βλαχίας από το 1436-1447, ο οποίος είχε πράγματι στην κατοχή του μια έκταση στη Σιγκισοάρα της ιστορικής Τρανσυλβανίας. Ο δεύτερος από τους τρεις γιους του, ο Βλαντ, γεννήθηκε πιθανότατα στο Τιργκόβιστε, τη βασιλική έδρα του πριγκιπάτου της Βλαχίας, απ’ όπου επέβλεπε ο σφετεριστής ηγεμόνας πατέρας του την περιοχή.

Το 1431 ο βασιλιάς της Ουγγαρίας, Σιγισμούνδος (που θα γινόταν αργότερα αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας), έχρισε τον Βλαντ Β’ ιππότη του Τάγματος των Δράκων, απ’ όπου απέκτησε και το Ντρακούλ (Δράκος στην τοπική διάλεκτο) του ονόματός του. Έτσι απέκτησε ο Βλαντ Γ’ το «Δράκουλας» (Drăculea ή drac στα παλιά ρουμανικά).
Το Τάγμα του Δράκου είχε μόλις έναν σκοπό ύπαρξης: τον θρίαμβο κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η Βλαχία εξάλλου, που βρισκόταν μεταξύ της χριστιανικής Ευρώπης και των μουσουλμανικών κτήσεων της Υψηλής Πύλης, έβλεπε συχνά αιματοβαμμένες μάχες, όσο οι Οθωμανοί ονειρεύονταν επέκταση των εδαφών τους προς τα δυτικά και οι χριστιανικές δυνάμεις απωθούσαν τους εισβολείς.

Και κάτι ακόμα: στη σύγχρονη ρουμανική, το «drac» σημαίνει επίσης τον δαίμονα ή τον ίδιο τον Διάβολο. Ο Μπραμ Στόκερ διάβασε ένα βιβλίο το 1890 για την ιστορία της Βλαχίας και, παρά το γεγονός ότι δεν έκανε λόγο για τον Βλαντ Γ’, του κόλλησε η λέξη «Δράκουλας». Όπως έγραψε στο σημειωματάριό του ο συγγραφέας: «Στη γλώσσα της Βλαχίας, σημαίνει ΔΙΑΒΟΛΟΣ [με κεφαλαία]». Γι’ αυτό και ονόμασε έτσι τον κόμη του, από τις διαβολικές συσχετίσεις της λέξης.

Η θεωρία μάλιστα που συνδέει κόμη Δράκουλα και Βλαντ αναπτύχθηκε μόλις το 1972 από τους καθηγητές ιστορίας στο Boston College, Radu Florescu και Raymond McNally (στο βιβλίο τους «Αναζητώντας τον Δράκουλα»)…
Βλαντ ο εκδικητής

Σε ηλικία 11-12 ετών, ο Βλαντ και ο μικρότερος αδερφός του, Ράντου, κρατήθηκαν στην Τουρκία ως εγγύηση για τη νομιμοφροσύνη του Βλαντ Β’ στον σουλτάνο. Την ώρα που ο βοεβόδας της Τρανσυλβανίας, Ιωάννης Ουνιάδης, μάζευε στρατό για να διώξει τους Οθωμανούς από τη Ρουμανία, ο ηγεμόνας της Βλαχίας, Βλαντ Β’, συντασσόταν με τον Μουράτ Β’.

Με τη βία φυσικά, καθώς στη συνάντησή τους στην Καλλίπολη το 1442, τη μεγάλη παγίδα, ο σουλτάνος κράτησε όμηρο τον Βλαντ και τα παιδιά του για να εξασφαλίσει τη συναίνεσή του. Ο Ουνιάδης ηττήθηκε τελικά στην εκστρατεία του στη Βάρνα και για να εκδικηθεί τον πατέρα Βλαντ, έσφαξε τη γυναίκα και τον μεγάλο του γιο, Μίρτσεα.

Ο Βλαντ Β’ αφέθηκε να επιστρέψει στα εδάφη του με τον όρο να μείνουν αιχμάλωτα τα παιδιά του, προκειμένου να μην ξαναπάρει μέρος στον πόλεμο της Υψηλής Πύλης με την Ουγγαρία. Τα δυο παιδιά έλαβαν ανώτερη βασιλική εκπαίδευση, διδάχθηκαν τις πολεμικές τέχνες και ο Βλαντ μετατράπηκε σε ικανότατο ιππέα και πολεμιστή.

Ο έφηβος Βλαντ είδε μάλιστα τον αδερφό του να αναπτύσσει φιλικά αισθήματα προς τους δυνάστες του, να αλλαξοπιστεί στο Ισλάμ και να γίνεται αχώριστος με τον γιο του σουλτάνου, Μωάμεθ Β’, που ο κόσμος θα γνώριζε αργότερα ως Πορθητή. Όχι ότι τους συμπεριφέρθηκαν κακά, με τα δεδομένα της εποχής πάντα, ο Βλαντ δεν συγχώρεσε όμως ποτέ αυτή την περίοδο της αιχμαλωσίας του και έδωσε όρκο ιερό να εκδικηθεί.

Από τους Τούρκους έμαθε όμως και κάτι ακόμα: τον σαδιστικό ανασκολοπισμό ως τρόπο ατίμωσης…
Βλαντ ο τρομοκράτης


Όσο τα δυο παιδιά του ήταν όμηροι της Υψηλής Πύλης, ο Βλαντ Β’ πάλευε να κρατήσει τη θέση του ως βοεβόδας της Βλαχίας, μια μάχη που θα έχανε τελικά από την εναντίον του εκστρατεία του Ουνιάδη και των τοπικών ευγενών. Τον σκότωσαν τελικά στα βαλτοτόπια της Ρουμανίας, μεταξύ Τιργκόβιστε και Βουκουρεστίου, και πλάι του έπεσε και ο μεγάλος του γιος, Μίρτσεα.

Ηγεμόνας της Βλαχίας τοποθετήθηκε από τον Ουνιάδη ένας συγγενής του Βλαντ Β’, ο Βλάντισλαβ Β’, ο ίδιος ο δολοφόνος του πιθανότατα. Κανείς δεν ξέρει πώς απελευθερώθηκε ο Βλαντ Γ’ από τους Οθωμανούς, αν το έσκασε δηλαδή ή αν τον άφησαν ελεύθερο μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Όπως κι αν έχει, το 1448 θα τον βρει να μάχεται κατά του νέου ηγεμόνα της Βλαχίας, θέλοντας να ανακτήσει τον θρόνο. Στο πλάι του είχε τώρα τους οθωμανούς διοικητές των παραδουνάβιων πόλεων και η Βλαχία ήταν μάλιστα χωρίς σημαντική δύναμη, καθώς ο Βλάντισλαβ Β’ συνόδευε τον Ουνιάδη στον νέο του αγώνα κατά των Τούρκων (Εκστρατεία του Κοσσυφοπεδίου).

Ο Βλαντ κέρδισε πίσω τον θρόνο, δεν θα τον κρατούσε όμως για πολύ. Δύο μήνες αργότερα, οι ηττημένοι Ουνιάδης και Βλάντισλαβ επέστρεψαν στις περιοχές τους και ο Βλαντ αναγκάστηκε να φύγει νύχτα από τη Βλαχία. Τι έκανε μεταξύ 1448-1456 είναι σχετικά άγνωστο ή αμφισβητήσιμο, πιθανότατα όμως άλλαζε πλευρές στον πόλεμο Οθωμανών και Ούγγρων αναζητώντας την πιο βολική κάθε φορά συμμαχία για τους σκοπούς του.

Τη βρήκε στο πρόσωπο του βασιλιά της Ουγγαρίας και Βοημίας, Λαδίσλαου Ε’, που η μοίρα το θέλησε να σιχαίνεται τον Βλάντισλαβ όσο και ο Βλαντ. Η στιγμή που περίμενε θα ερχόταν στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια μιας κολοσσιαίας ιστορικής στιγμής: την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453.


Με τη Βασιλεύουσα δική τους, οι Οθωμανοί απειλούσαν ανοιχτά πια την Ευρώπη και κάθε διαθέσιμη δύναμη στον αγώνα εναντίον τους ήταν καλοδεχούμενη. Ο Βλαντ είχε ήδη αποκτήσει φήμη ζηλευτή για τα αντι-οθωμανικά του αισθήματα και με την αμέριστη οικονομική και στρατιωτική συμπαράσταση της Ουγγαρίας, εισέβαλε στη Βλαχία το 1456, σκότωσε πιθανότατα προσωπικά τον Βλάντισλαβ Β’ και χρίστηκε βοεβόδας.

Το πρώτο πράγμα που έκανε κατά τη δική του βασιλεία του τρόμου ήταν η εκδίκηση κατά όλων αυτών που είχαν εκθρονίσει τον πατέρα του. Οι προύχοντες της Βλαχίας (βογιάροι) υπέφεραν πολύ και μαρτυρίες της εποχής θέλουν τον Βλαντ να τους σφαγιάζει με φριχτούς τρόπους κατά εκατοντάδες.

Όταν τελείωσε με αυτό που θα αποκαλούσαμε σήμερα εθνοκάθαρση της Βλαχίας, τα πράγματα στο πριγκιπάτο του ήταν τελείως διαφορετικά. Ακόμα και τις περιουσίες αναδιένειμε. Οι πρώτες μαρτυρίες για ανασκολοπισμό των πολιτικών του αντιπάλων (και των οικογενειών τους) καταφτάνουν από αυτή την εποχή.

Αφού κατέστειλε και μερικά επαναστατικά κινήματα εναντίον του, υποκινούμενα από τους παλιούς του συμμάχους στην Ουγγαρία, συνέχιζε να εκκαθαρίζει το εσωτερικό τοπίο και να ενδυναμώνει εμπόριο και στρατό στην παρακμασμένη Βλαχία. Την ίδια στιγμή, προσάρτησε μερικά γειτονικά φέουδα της Τρανσυλβανίας και αυτοανακηρύχθηκε «κύριος και ηγεμόνας όλης της Βλαχίας».

Όταν ένιωσε ισχυρός το 1460, διεμήνυσε στους Τούρκους ότι θα σταματήσει να πληρώνει το βαρύτατο ετήσιο χαράτσι στην Υψηλή Πύλη. Το μέτρο που διασφάλιζε δηλαδή την ειρήνη μεταξύ σουλτάνου και βοεβόδα…


https://www.newsbeast.gr/weekend/arthro/4644219/o-skoteinos-prigkipas-poy-paloykone-toys-toyrkoys


Αποσυνδεδεμένος dikano

 • Γαμάω & Δέρνω
 • ******
 • Μηνύματα: 1317
Απ: Κάτοχοι της Ιστορίας
« Απάντηση #21 στις: Ιούνιος 11, 2019, 10:45:27 πμ »
«Πράσινο φως» από τους αρχαιολόγους για την προστασία και ανάδειξη των «Δεσμωτών» του Φαλήρου (Photos)
Πηγη:http://www.topontiki.gr/article/327350/prasino-fos-apo-toys-arhaiologoys-gia-tin-prostasia-kai-anadeixi-ton-desmoton-toy

Αποσυνδεδεμένος madMan

 • Γαμάω & Δέρνω
 • ******
 • Μηνύματα: 1315
Απ: Κάτοχοι της Ιστορίας
« Απάντηση #22 στις: Ιούνιος 12, 2019, 05:48:37 μμ »

Βρέθηκε κεφάλι προϊστορικού λύκου στη Σιβηρία μετά από 40.000 χρόνια
Δείτε βίντεο από το σπουδαίο εύρημα των επιστημόνωνΗ παγκόσμια επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί με ενθουσιασμό τη σπουδαία ανακάλυψη στην Σιβηρία που έφερε στο φως ένα, σχεδόν άθικτο, κομμένο κεφάλι ενός τεράστιου προϊστορικού λύκου, ηλικίας άνω των 40.000 ετών.
πηγη:https://www.newsbeast.gr/environment/arthro/5017731/vrethike-kefali-proistorikoy-lykoy-sti-siviria-meta-apo-40-000-chronia

Αποσυνδεδεμένος madMan

 • Γαμάω & Δέρνω
 • ******
 • Μηνύματα: 1315
Απ: Κάτοχοι της Ιστορίας
« Απάντηση #23 στις: Ιούνιος 12, 2019, 05:53:27 μμ »
Βρέθηκε άλογο ηλικίας 42.000 ετών που περιείχε υγρό αίμα
Μεγάλη έκπληξη για τους επιστήμονες που τώρα θέλουν να το κλωνοποιήσουν
Οι πάγοι της Σιβηρίας έκρυβαν μια (ακόμη) έκπληξη για τους επιστήμονες: ένα νεαρό άλογο ηλικίας 42.000 ετών που περιείχε υγρό αίμα, το αρχαιότερο που έχει ποτέ βρεθεί.

πηγη: https://www.newsbeast.gr/world/arthro/4782765/vrethike-alogo-ilikias-42-000-eton-poy-perieiche-ygro-aima

(η φωτογραφία είναι του ΑΜΠΕ)

Συνδεδεμένος Daniela

 • Γαμάω & Δέρνω
 • ******
 • Μηνύματα: 1178
Απ: Κάτοχοι της Ιστορίας
« Απάντηση #24 στις: Ιούνιος 12, 2019, 06:05:13 μμ »
arage i ilikia einai sigoyra tosi??

Συνδεδεμένος κυψελιωτης85

 • Τσαρδόβιος
 • ****
 • Μηνύματα: 477
Απ: Κάτοχοι της Ιστορίας
« Απάντηση #25 στις: Ιούνιος 12, 2019, 06:21:09 μμ »
arage i ilikia einai sigoyra tosi??
Η επιστημη το λενε κοριτσι μου

Αποσυνδεδεμένος sex worker

 • Καυλιάρης
 • ***
 • Μηνύματα: 205
Απ: Κάτοχοι της Ιστορίας
« Απάντηση #26 στις: Ιούνιος 12, 2019, 08:28:06 μμ »
Θα ξεκινήσουν κλωνοποιήσεις

Αποσυνδεδεμένος sailormoon

 • Γαμάω & Δέρνω
 • ******
 • Μηνύματα: 2659
Απ: Κάτοχοι της Ιστορίας
« Απάντηση #27 στις: Ιούνιος 13, 2019, 10:32:30 πμ »
Κίνα: Κάπνιζαν κάνναβη πριν από... 2.500 χρόνια!


Στην αποκάλυψη ότι οι άνθρωποι στην Κίνα κάπνιζαν κάνναβη πριν από 2.500 χρόνια σχεδόν, προχώρησαν οι επιστήμονες.Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/kina-kapnizan-kannabi-prin-apo-2500-hronia