kifisou 60

Glamour

GDE

Brilisoy 46

Trigeta 3

Kifisou 30

Hlia Hliou 82

KONLEOS 132

XOMATIANOY 11

ioaninon 3 KATO

EscortsClub

AdultClub

Iris Solomou 70

ioaninon 3 OROFOS

Agyras 12

Agyras 9

Sensuality

Βριλησσού 60 ΟΡΟΦΟΣ

Κασσάνδρας 3

Μπακνανά 47

Βέργας 6 ΚΑΤΩ

KALAMATA erotic

STUDIO 4 ΚΑΛΑΜΑΤΑ

STAR Sparti

Hot Studio Lamia

Bolos Xatziargyrh 15

Moyseos 3a BOLOS

Cherry Club Βόλος

Xalkida Erotica

ΚΑΤΕΡΙΝΗ paradise

Sabrina

Adriana

Nikol

Μαίρη Μασάζ

Χριστιάνα IND

Samantha ind

Laura IND

Tatiana

Areti IND

Άννα Μαρία

Princes

Taste Atlas: Τέσσερα ελληνικά ποτά στα 79 καλύτερα του κόσμου-Αποθέωση για την..

Ξεκίνησε από Dragoste, Μάρτιος 21, 2024, 11:20:34 ΜΜ

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Dragoste

https://www.protothema.gr/ugeia/article/1479589/taste-atlas-tessera-ellinika-pota-sta-79-kalutera-tou-kosmou-apotheosi-gia-tin-tsikoudia/

Για άλλη μια φορά υπάρχει το ελληνικό στοιχείο στη λίστα του Taste Atlas το οποίο αυτή τη φορά ασχολείται με τα κορυφαία οινοπνευματώδη ποτά στον κόσμο.

Μπορεί η Ελλάδα να μην είναι στην πρώτη θέση και δυστυχώς, να μην κατάφερε να μπει στη δεκάδα αλλά η τσικουδιά, το τσίπουρο, το κονιάκ Μεταξά και το ούζο είναι στη λίστα με τα 79 καλύτερα σε όλο τον πλανήτη. Στην κορυφή της λίστας είναι το Speyside Scotch, ένα ουίσκι που μπορεί να ποικίλλει από λουλουδάτο και φρουτώδες έως έντονο και πικάντικο.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης, πως η Σκωτία κατέχει επτά από τις 79 θέσεις, και όχι αδίκως.


Η τσικουδιά έχει λάβει βαθμολογία 4,2 στα 5. «Είναι κρητικό απόσταγμα και παίζει κεντρικό ρόλο στην κρητική φιλοξενία. Σερβίρεται συνήθως καλά παγωμένο και είναι ένα εξαιρετικό απεριτίφ ή χωνευτικό. Μερικές φορές τα βότανα και το ξύσμα εσπεριδοειδών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αρωματικά. Η τσικουδιά παραδοσιακά αποστάζεται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, συνήθως σε μικρούς, οικογενειακούς χάλκινους αποστακτήρες. Το τελικό προϊόν είναι ένα διαυγές, ισχυρό και άχρωμο ποτό με περιεκτικότητα σε αλκοόλ που μπορεί να κυμαίνεται από 40 έως 65%» επισημαίνει το Taste Atlas.

Το τσίπουρο, με 4,1 στα πέντε αστεράκια, όπως τονίζεται στο Taste Atlas, «σύμφωνα με μαρτυρίες, παράχθηκε για πρώτη φορά τον 14ο αιώνα από ορθόδοξους μοναχούς. Το ποτό έρχεται στην αρχική του, καθαρή μορφή, αλλά ορισμένοι οινοπνευματοποιοί το εμποτίζουν με βότανα που παραδοσιακά αναμιγνύεται με νερό. Μπορεί κανείς να το απολαύσει καλύτερα καλά παγωμένο και σερβιρισμένο σε σφηνάκια ενώ συνοδεύει ελληνικούς μεζέδες. Στην Κρήτη παρόμοιο ποτό με πιο έντονο άρωμα ακούει στο όνομα τσικουδιά».

Το κονιάκ Μεταξά έλαβε 3,7. «Είναι ένα δημοφιλές ελληνικό κονιάκ και έχει έναν μυστικό συνδυασμό βοτάνων και αρωματικών. Τα υλικά ωριμάζουν χωριστά σε δρύινα βαρέλια πριν αναμειχθούν και αρωματιστούν με βότανα. Κάθε μείγμα στη συνέχεια παλαιώνει για τουλάχιστον τρία χρόνια. Το Μεταξά έχει πλούσιο κεχριμπαρένιο χρώμα και είναι γνωστό για την απαλή και έντονη γεύση και τα αρώματά του που θυμίζουν λουλούδια, εσπεριδοειδή, αποξηραμένα φρούτα, βότανα και μπαχαρικά. Διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις, με σήμανση τρία, πέντε, επτά ή δώδεκα αστέρια: Κάθε αστέρι αντιπροσωπεύει πόσο καιρό έχει παλαιώσει το ποτό που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1888 από τον Σπύρο Μεταξά στον Πειραιά. Σερβίρεται συνήθως σκέτο» γράφουν στο Taste Atlas.

Το ούζο κέρδισε 3,5 αστεράκια στα πέντε. «Το ούζο είναι μια από τις πιο γνωστές ελληνικές σπεσιαλιτέ του οποίου η παραγωγή ξεκίνησε το 1830. Αραιώνεται με νερό και αρωματίζεται με γλυκάνισο και διάφορα βότανα. Οι Έλληνες προτιμούν να πίνουν ούζο με νερό, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα μια χαρακτηριστική θολή εμφάνιση. Στην Ελλάδα, το ούζο συνηθίζεται να το απολαμβάνουν μαζί με τους παραδοσιακούς μεζέδες και πρέπει πάντα να το πίνετε αργά» σημειώνουν στη λίστα του Taste Atlas.

jack pennis


varemenos


BANE

Το καλύτερο ελληνικό ποτο είναι η ρετσίνα σε πλαστικό μπουκάλι που πουλάνε τα Bangladesh market στα Εξάρχεια στους άπλυτους.

kostis Z

Παράθεση από: BANE στις Σεπτεμβρίου 18, 2024, 03:41:43 ΜΜΤο καλύτερο ελληνικό ποτο είναι η ρετσίνα σε πλαστικό μπουκάλι που πουλάνε τα Bangladesh market στα Εξάρχεια στους άπλυτους.
Τα απόπατα από τα βαρέλια είναι αυτά.

jonathas



kavlogatos

Taste Atlas: Ελληνικό το καλύτερο πιάτο με τυρί στον κόσμο
Το συγκεκριμένο πιάτο βαθμολογείται με 4,6 (με άριστα το 5) από τους χρήστες της ιστοσελίδας




«Το σαγανάκι είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές ελληνικό ορεκτικό όπου διάφορα λαχανικά, κρέατα ή θαλασσινά, όπως γαρίδες ή μύδια, τυλίγονται σε τυρί και στη συνέχεια τηγανίζονται ή τσιγαρίζονται.




Τη δεκάδα με τα καλύτερα πιάτα με τυρί στον κόσμο ολοκληρώνουν:
#2 Προβολέτα, Αργεντινή
#3 Σβρλίσκι Μπελμούζ, Σερβία
#4 Κάτσιο ε πέπε, Ιταλία
#5 Καχαπούρι, Γεωργία
#6 Μπανίτσα σας σιρένε, Βουλγαρία
#7 Φοκάτσια κον φορμάτζιο, Ιταλία
#8 Αζαρούλι καχαπούρι, Γεωργία
#9 Φοντί, Γαλλία
#10 Κεσαντίγια, Μεξικό


https://www.lifo.gr/now/world/taste-atlas-elliniko-kalytero-piato-me-tyri-ston-kosmo

Στούντιο 12

Your Angel

GreeceVIP Escorts

Brilsou 36

KONLEOS 92A

Diamon Spa

Bourbaxi19

Κροκεών 6 Ισόγειο

ioanninon 5

Lelas karagiani 35

BODY MASSAGE

Sygroy 108

TATOIOU 71

Dreams

CG Athens

Greekgirls-escorts.com

Sweet Escape

Marnis 28

Kassandras 4B isogeio

KONLEOS 166A

Anna Bergas 6

Fokeas 27B

Ethereal SPA

ΚΩΝ/Λεως 128

XANIA Eros

Studio 3 XANIA

Studio 11

Studio VIP HRAKLEIO

EDEM ΜΑΛΙΑ ΚΡΗΤΗ

Luna Rodos

Amazones

Maria IND

IOANNA IND

NeLLy IND

Αναστασια IND

ΖΩΗ(IND)

Julia IND

Aimilia Barak

Agni Massage

MEDUSA

FRANTZI 2