kifisou 60

Glamour

GDE

Brilisoy 46

Trigeta 3

Kifisou 30

Hlia Hliou 82

KONLEOS 132

XOMATIANOY 11

ioaninon 3 KATO

AGN

EscortsClub

AdultClub

Athens Escorts

Iris Solomou 70

Kalirois 36

ioaninon 3 OROFOS

Agyras 12

Agyras 9

Sensuality

Βριλησσού 60 ΟΡΟΦΟΣ

Κασσάνδρας 3

Μπακνανά 47

Βέργας 6 ΚΑΤΩ

Αλκαμένους 113

KALAMATA erotic

STUDIO 4 ΚΑΛΑΜΑΤΑ

STAR Sparti

Hot Studio Lamia

Bolos Xatziargyrh 15

Moyseos 3a BOLOS

Cherry Club Βόλος

Xalkida Erotica

ΚΑΤΕΡΙΝΗ paradise

ATHENSSEXSTUDIOS

Sabrina

Adriana

Nikol

Princes

Μπύρες!!!!

Ξεκίνησε από siropiastos, Ιουλίου 27, 2009, 12:12:01 ΜΜ

0 Μέλη και 1 Επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

αντρεας ο ανεργος

Ωραία μπύρα η αμστελ αλάνια μου
Κάτουρο μεν αλλα σταθερή αξία δε.

大日本帝國

Μια μπύρα με γεύση... ιστορίας
Η συλλεκτική «Ρούπελ 1941» θα πωλείται μόνο για ένα διήμερο στις εκδηλώσεις στο θρυλικό οχυρό

[img][https://s.nbst.gr/files/1/2018/05/EO_3281.jpg[img]Την πικράδα που αφήνει ο πόλεμος στις ψυχές των ανθρώπων διαδέχεται η υπόγλυκη γεύση της συλλεκτικής μπύρας «Ρούπελ 1941», για να συμβολίζει μηνύματα υπέρ της ειρήνης αλλά και το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν νικήθηκαν ποτέ στα οχυρά του Ρούπελ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η συλλεκτική μπύρα θα κάνει φέτος την εμφάνισή της στον χώρο της κεντρικής εκδήλωσης του φεστιβάλ ιστορικής αναπαράστασης της μάχης των οχυρών του Ρούπελ, που διοργανώνουν στις 12 και 13 Μαΐου στην περιοχή ο δήμος Σιντικής, και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.

Η ιδέα για τη δημιουργία της συλλεκτικής αυτής μπύρας προέκυψε από το Σωματείο «Στενωπός - Οχυρώσεις Μπέλλες Αγκίστρου» που έχει αναλάβει την οργάνωση του κεντρικού αναβιωτικού δρώμενου. «Σκεφτήκαμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα ανάλογων εκδηλώσεων στο εξωτερικό ώστε να αποκτήσει η εκδήλωση "Ρούπελ 1941. Η αναβίωση" τη δική της ομώνυμη συλλεκτική μπύρα. Επόμενη κίνησή μας ήταν να απευθυνθούμε στη γνωστή σερραϊκή μικροζυθοποιία Siris και τον Γιάνννη Μαρμαρέλη που ενθουσιάστηκε με την πρόταση» επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πρόεδρος του σωματείου, Γιάννης Χατζόπουλος.

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι η μπύρα θα πωλείται αποκλειστικά στο χώρο των κεντρικών εκδηλώσεων στο οχυρό Ρούπελ στις 12 και 13 Μαΐου αλλά και στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, όπου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις.

Για την ίδια την μπύρα επισημαίνει ότι πρόκειται για μια ελληνική φρέσκια και μη παστεριωμένη Pilsner μπύρα που παράγεται στις Σέρρες και είναι συλλεκτική λόγω ποσότητας και ετικέτας η οποία κάθε χρόνο θα είναι διαφορετική. Είναι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ουσιαστικά μια εκδοχή της Voreia Pilsner Beer σε συνεργασία με την μικροζυθοποιία Σερρών και Βόρειας Ελλάδας με τον διακριτικό τίτλο «Siris Microbrewery» που κατέκτησε το πρώτο βραβείο από το υπουργείο Ανάπτυξης στον τομέα «Καινοτομία και Ανάπτυξη».

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της, περιέχει αλκοόλ 5% και έχει αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών. Το χρώμα της είναι χρυσό, σχετικά διαυγές, με αρκετά γεμάτο λευκό αφρό, ο οποίος καταπέφτει αλλά παραμένει σχηματίζοντας ένα διακριτικό δαχτυλίδι. Στα αρώματά της κυριαρχούν ο λυκίσκος και η βύνη.

Σημειώνεται ότι συσκευασίες με τη συλλεκτική μπύρα «Ρούπελ 1941» παρέδωσε σήμερα ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, στο περιθώριο της σύσκεψης που είχε στη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/3567726/mia-bira-me-gefsi-istorias

averel dalton

Παράθεση από: αντρεας ο ανεργος στις Απριλίου 10, 2018, 05:40:27 ΜΜ
Μα ετσι ειναι αλάνια μου
Οι μπύρες με εσωσαν απο τον αθλητισμό και την δουλειά.
αντρίκο πιο μαλακισμενο ποτό απο την μπύρα δεν υπάρχει.
Καταρχήν πέρα απο κοιλιακό λίπος συντελει και στην γυναικομαστεία  t15160.gif
Χώρια οτι γαμάει τα νεφρά με το συνεχές κατούρημα.

Statham

Απόφαση-σοκ δικαστηρίου στη Γερμανία για τη... μπίρα



Η μπίρα δεν επιτρέπεται να διαφημίζεται ως "ωφέλιμη" έκρινε σήμερα το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Γερμανίας, αφού μια οργάνωση για την προστασία των καταναλωτών μήνυσε ένα ζυθοποιείο επειδή άφηνε ψευδώς να εννοηθεί ότι τα προϊόντα του έκαναν καλό στην υγεία.

Η αντιπαράθεση με το ζυθοποιείο Haerle, που εδρεύει στη γερμανική πόλη Λόιτκιρχ, άρχισε όταν μια οργάνωση καταναλωτών από το Βερολίνο διαμαρτυρήθηκε για τη χρήση της λέξης "bekoemmlich", που υπονοεί ότι το προϊόν μπορεί να είναι "υγιεινό" αλλά και "νόστιμο".

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που είχε κρίνει ότι η λέξη αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιείται στη διαφήμιση ποτών που περιέχουν αλκοόλ σε ποσοστό άνω του 1,2%. Ο όρος bekoemmlich, σύμφωνα με το δικαστήριο, δεν αφορά μόνο τη γεύση αλλά παραπέμπει σε κάτι που είναι "υγιεινό", "ωφέλιμο" ή "εύπεπτο".

Όταν χρησιμοποιείται για τρόφιμα, το ευρύτερο κοινό κατανοεί ότι το προϊόν χωνεύεται εύκολα και γίνεται ανεκτό από το πεπτικό σύστημα ακόμη και μετά από μακροχρόνια κατανάλωση, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η μπίρα κάποιες φορές μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας.

Η κατανάλωση μπίρας στη Γερμανία έχει μειωθεί κατά 17% από το 1993 αλλά οι ζυθοποιοί ελπίζουν ότι το Μουντιάλ που ξεκινά τον επόμενο μήνα θα βοηθήσει να επανέλθουν οι επιχειρήσεις τους στην ανάπτυξη. Το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε κρίνει το 2012 ότι η ίδια λέξη δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί σε διαφημίσεις κρασιού.

http://www.topontiki.gr/article/273640/apofasi-sok-dikastirioy-sti-germania-gia-ti-mpira
ειμαι παλιος και ωραιος

terry marlow

Απο τα πιο αχρηστα ποτά.Σου κανει λιποθήκες και κρεμαει η κοιλια και το στήθος με γεροντόπαχα.

kavlogatos

Η μπύρα που «χάραξε» τον δρόμο της ελληνικής ζυθοποιίας


Η ιστορία της ελληνικής μπύρας ξεκίνησε το 1864 με την ίδρυση της Fix

Καλοκαίρι, ήλιος, ζέστη και πολλοί από μας αποζητούμε είτε στην παραλία, είτε στην ταβέρνα με την παρέα μας λίγη δροσιά σε μια μπύρα, η κατανάλωση της οποίας ανεβαίνει κατακόρυφα αυτήν την εποχή στη χώρα μας.

Οι Έλληνες μπορεί να μην είμαστε λάτρεις του συγκεκριμένου ποτού, καθώς υπερτερούν τα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα -κρασί, ούζο, τσίπουρο- ωστόσο η μπύρα εξακολουθεί να είναι το πιο φθηνό απ' όλα τα αλκοολούχα και αυτό την κάνει ακόμη πιο προσιτή εν μέσω κρίσης. Αυτό προδίδει και η «έκρηξη» τόσο του αριθμού των εταιρειών, όσο και των ζυθοποιίων στην Ελλάδα. Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης (The Brewers of Europe), στη χώρα μας το 2016 δραστηριοποιούταν 40 μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις ζυθοποιίας από μόλις 9 το 2010 και 43 παραγωγικές μονάδες από μόλις 11 το 2010.

Μάλιστα, από τις 43 παραγωγικές μονάδες οι 25 ανήκουν σε μικροζυθοποιίες που αναπτύχθηκαν σαν «μανιτάρια» τα τελευταία 5 χρόνια στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης το 2011 οι μικροζυθοποιίες στην Ελλάδα ανέρχονταν σε μόλις 7. Πως ξεκίνησαν όμως όλα αυτά και πως μπήκε στη ζωή μας το εθνικό προϊόν της Γερμανίας;
Η πρώτη ελληνική μπύρα με ιστορία 150 ετών

Όλα ξεκίνησαν το 1850, όταν το μέλος της βαυαρικής βασιλικής αυλής της Ελλάδας Γκέοργκ Γιόχαν Φιξ ξεκίνησε δειλά-δειλά τη δική του μικροεπιχείρηση παραγωγής του αγαπημένου ποτού των Γερμανών στην περιοχή της Μαγκουφάνας, την σημερινή Πεύκη. Μάλιστα, φιλοδοξούσε να κληροδοτήσει την επιχείρηση στον γιο του Γιόχαν Καρλ Φιξ, τον οποίο για το λόγο αυτό έστειλε για ειδικές σπουδές ζυθοποιού στο Μόναχο.

Σε ένα διάλειμμα αυτών των σπουδών ο Γιόχαν Καρλ έρχεται στην Αθήνα για να δει τον πατέρα του, αλλά δεν πρόλαβε, καθώς ο πατέρας του δολοφονήθηκε από ληστές. Τότε αποφασίζει να μην επιστρέψει στις σπουδές του στο Μόναχο και να εφαρμόσει ό, τι έμαθε στην «ορφανή» πατρική επιχείρηση και τα κατάφερε, χάρη κυρίως στους πολλούς Βαυαρούς αξιωματικούς που ήρθαν στην Αθήνα να πλαισιώσουν τη βασιλική αυλή, αλλά και τους οριστικά ελεύθερους πλέον από τον οθωμανικό ζυγό Έλληνες, που υιοθέτησαν τη νέα μόδα.




Η μεταφορά της μπύρας στην Αθήνα γινόταν με τα κάρα

Το 1864 ο ελληνοποιημένος πλέον Ιωάννης Κάρολος Φιξ ιδρύει την εταιρεία με την επωνυμία Fix και αποφασίζει να εγκαταστήσει το ζυθοποιείο του στο Κολωνάκι, που αποτελούσε τότε προάστιο της μικρής σε έκταση πρωτεύουσας. Η μπύρα του κερδίζει τους Έλληνες, γίνεται μόδα και σταδιακά εξαπλώνεται σε όλη την Αθήνα.

Το 1870 ο Φιξ ανοίγει την πρώτη του μεγάλη μπυραρία στις πλαγιές του Αρδηττού, δίνοντας της το όνομα «Μετς», σε ανάμνηση της μάχης του τότε γαλλογερμανικού πολέμου στη γαλλική πόλη Μετς, από την οποία πήρε στη συνέχεια το όνομά της η περιοχή και το διατηρεί μέχρι και σήμερα. Με το πέρασμα των χρόνων η πελατεία ολοένα και αυξάνεται και ο χώρος δεν επαρκεί.

Το 1893 ο Ιωάννης Κάρολος Φιξ αποφασίζει να μεταφέρει το σπίτι του και τη ζυθοποιία του στην εξοχική τότε Λεωφόρο Συγγρού. Ο ιδρυτής της πρώτης ελληνικής μπύρας είχε αποκτήσει ήδη δύο γιους, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων, ο Κάρολος, ανέλαβε ενεργό ρόλο στην επιχείρηση. Η μικρή χειροκίνητη βιοτεχνία άρχισε να μεγαλώνει μέρα με την ημέρα και σε λίγα χρόνια εξελίχθηκε σε ατμοκίνητο εργοστάσιο, εξοπλισμένο με τα τελειότερα για την εποχή μηχανήματα παρασκευής μπύρας




Το πρώτο εργοστάσιο της Fix στη Λεωφόρο Συγγρού

Το 1900 μάλιστα η μπύρα Fix συμμετείχε στην έκθεση του Μιλάνου και απέσπασε το «Χρυσό Βραβείο». Ήταν το πρώτο σε μια σειρά βραβεύσεων της ελληνικής μπύρας σε διεθνείς εκθέσεις και διαγωνισμούς τα επόμενα χρόνια. Ανήσυχο πνεύμα και απόλυτα αφοσιωμένος στο προϊόν του, ο Κάρολος Φιξ πληροφορήθηκε το 1920, ότι στην Ευρώπη αρχίζει η παραγωγή τεχνητού ψύχους και χωρίς καθυστέρηση συγκεντρώνει τις οικονομίες του και εφοδιάζει το μικρό του εργοστάσιο με ψυκτικά μηχανήματα.

Το 1922 ο Κάρολος Φιξ πεθαίνει, αφήνοντας την οικογενειακή επιχείρηση στους δύο γιους του, Γιάννη και Αντώνη, που από μικρούς τους είχε μαζί του στη δουλειά. Τα δύο αδέλφια μεγάλωσαν ακόμη περισσότερο την επιχείρηση. Δημιούργησαν βυνοποιείο, ώστε η μπύρα να παρασκευάζεται από ελληνικό κριθάρι και διαμόρφωσαν τεράστιους ψυκτικούς χώρους για τη διατήρηση του πλεονάσματος της γεωργικής παραγωγής.
Το ιστορικό κτίριο ΦΙΞ και η διάσπαση της οικογένειας

Το 1957 ήταν χρονιά ορόσημο για την ιστορία της μπύρας Fix. Κατ' αρχάς ανατίθεται στον τότε κορυφαίο αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτο η ανακαίνιση και επέκταση των εγκαταστάσεων στη Λεωφόρο Συγγρού, το οποίο ολοκληρώθηκε το 1961, αποκτώντας ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο, τόσο σε μηχανήματα όσο και σε design. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούσε το ισόγειο του κτιρίου, που καλυπτόταν περιμετρικά με τζάμι, ώστε ο κόσμος περνώντας απ' έξω, να μπορεί να δει τον τρόπο παρασκευής της μπύρας.

Την ίδια χρονιά ωστόσο, τα δύο αδέρφια αποφασίζουν να ακολουθήσουν ξεχωριστούς δρόμους. Ο Αντώνης Φιξ δημιουργεί την Ελληνική Ζυθοποιία ΑΕ και κατασκευάζει εργοστάσιο στην περιοχή της οδού Πέτρου Ράλλη, όπου είναι σήμερα το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ) και «λάνσαρε την μπύρα Άλφα, σπώντας το μονοπώλιο του πατρικού προϊόντος. Τότε βρίσκει την ευκαιρία να μπει στην ελληνική αγορά και η ολλανδική Amstel.




Η Αλίκη Βουγιουκλάκη με μαύρο μαλί πριν γίνει διάσημη διαφήμιζε τη μπύρα

Σαν να μην έφθανε αυτό, στις αρχές της δεκαετίας του 1960 πεθαίνει ο Ιωάννης Φιξ και η χήρα του Μαριάνθη παντρεύεται τον πολιτικό της τότε Ένωσης Κέντρου, Πέτρο Γαρουφαλιά, ο οποίος γίνεται μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ζυθοποιίας και σημαίνον στέλεχος της εταιρείας. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που έπαιξε στην αποστασία του 1965 και την πτώση της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου είχε αρνητικές επιπτώσεις στην ζυθοποιία Fix, η οποία σε συνδυασμό με το ότι αρχίζουν να μπαίνουν στην αγορά και άλλες μάρκες, όπως η Ηenninger, η Lowenbrau κ.α., άρχισε να πνέει τα λοίσθια.

Το 1982 η Fix καταρρέει υπό το βάρος των χρεών και το εμπορικό της σήμα περνάει στην Εθνική Τράπεζα. Ο τελευταίος τη ιδιοκτήτης, γιος του Ιωάννη, Κάρολος Φιξ αποσύρεται από την ζυθοποιία και εγκαθίσταται στην Ελβετία. Για 13 ολόκληρα χρόνια το εμπορικό σήμα της πρώτης ελληνικής μπύρας εξαφανίζεται.





Το εργοστάσιο της εταιρείας στη Λεωφόρο Συγγρού δια χειρός Τάκη Ζανέτου
Η αναγέννηση και εξαγορά της από την πολυεθνική Carlsberg Group

Το 1995 η Εθνική Τράπεζα πούλησε όλα τα σήματα της μπίρας Fix στον οινοποιό Βασίλη Κουρτάκη της «Δ. Κουρτάκης Α.Ε.», που παράγει την γνωστή ρετσίνα, έναντι ποσού 120 εκατ. δραχμών πλέον 1,5% επί του τζίρου από την κυκλοφορία της μπίρας. Το 2000 η εταιρεία κυκλοφορεί την Fix Hellas, με την ξεχωριστή εταιρεία που είχε ιδρύσει με την επωνυμία «Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε.», χωρίς όμως επιτυχία.

Το 2009 η «Α.Ε. Ελληνικές Μικροζυθοποιίες» των αδελφών Ηλία και Γιώργου Γκρέκη και του επιχειρηματία Γιάννη Χήτου εξαγοράζουν την «Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε.» και την Πρωτοχρονιά του 2010 η «Α.Ε. Ελληνικές Μικροζυθοποιίες» μετονομάζεται σε «Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε.» αποκτώντας πλέον όλα τα σήματα της ιστορικής μπίρας FIX. Τον ίδιο χρόνο οι τρεις επιχειρηματίες επενδύουν 16 εκατ. ευρώ για το υπερσύγχρονο ζυθοποιείο έκτασης 7.500 τ.μ. στην περιοχή της Ριτσώνας στην Εύβοια.

Η επανεμφάνιση της Fix στην αγορά είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα, καταλαμβάνοντας από την αρχή κιόλας μερίδιο 3% στην αγορά και η ζήτηση συνεχώς αυξανόταν, όχι μόνο στην εγχώρια αγορά, αλλά και στο εξωτερικό. Έτσι, οι τρεις επιχειρηματίες προχωρούν σε μία επιπλέον επένδυση ύψους 15 εκατ. Ευρώ στο ζυθοποιίο της Ριτσώνας για την αύξηση της παραγωγής. Παράλληλα ξεκινούν την υλοποίηση του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού, δημιουργώντας τον πρώτο της πειραματικό αγρό έκτασης 200.000 τ.μ., στην περιοχή της Θήβας.

Η συνεχώς ανοδική πορεία της μπύρας Fix, που έγινε ανταγωνιστική στα μεγαθήρια της ζυθοποιίας, προκάλεσε το ενδιαφέρον της Carlsberg Group, η οποία είχε ήδη αποκτήσει από το 2008 την «Μύθος Ζυθοποιία Α.Ε.». Έτσι το 2014 η Δανέζικη πολυεθνική εταιρεία εξαγόρασε μέσω της «Μύθος Ζυθοποιία Α.Ε.» το 51% της «Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Α.Ε.» και οι δύο εταιρείες συγχωνεύθηκαν υπό την επωνυμία «Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε.». Τον περασμένο Φεβρουάριο μάλιστα, η Carlsberg Group εξαγόρασε και το υπόλοιπο 49% που κατείχαν οι αδελφοί Γκρέκη και ο Γιάννης Χήτος και πλέον ελέγχει το 100% της εταιρείας.

Τα μερίδια αγοράς και η κατανάλωση μπύρας στην Ελλάδα

Μπορεί όπως αναφέραμε στην αρχή, ο κλάδος της ζυθοποιίας στην Ελλάδα να αναπτύσσεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια, ωστόσο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το 80% και πάνω των πωλήσεων κατέχουν οι δύο πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η Ολλανδικών συμφερόντων «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» (Amstel, Heineken, Άλφα, κ.α.) έχει μερίδιο αγοράς κοντά στο 54%, ακολουθεί με 27% η «Ολυμπιακή Ζυθοποιία» (Fix, Μύθος, κ.α.), από 5% η κάθε μία ελέγχουν οι μεσαίου μεγέθους ζυθοποιές «ΕΖΑ Αταλάντης» (Pils, Krombacher κ.α.) και «Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης» (Βεργίνα) και το υπόλοιπο ποσοστό 9% μοιράζονται οι 25 μικρές ζυθοποιίες.

Όσον αφορά την παραγωγή, αυτή δεν επαρκεί να καλύψει τις εγχώριες ανάγκες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαίων Ζυθοποιών. Συγκεκριμένα, το 2016 παρήχθησαν 3,827 εκατ. εκατόλιτρα μπύρας, ενώ η κατανάλωση έφθασε τα 2,882 εκατ. εκατόλιτρα. Η κατά κεφαλήν κατανάλωση το 2016 έφθασε τα 36 λίτρα.

http://www.news.gr/oikonomia/business-stories/article/1122233/i-bira-pou-charaxe-ton-dromo-tis-ellinikis-zithopiias.html

TAZ 1982

Το προϊόν που καταναλώνεται εδώ και τρεις αιώνες



Ο επιχειρηματίας που το έφτιαξε ήταν τόσο σίγουρος που υπέγραψε συμβόλαιο για 9.000 χρόνια!

Την τελευταία ημέρα του έτους 1759, ο Arthur Guinness υπέγραψε μίσθωση 9.000 ετών με ένα μικρό, ερημωμένο ζυθοποιείο στην Πύλη του Αγίου Ιακώβου στο Δουβλίνο. Ναι, καλά διαβάσατε για 9.000 χρόνια, με ετήσιο μίσθωμα 45 λίρες.

Ο χώρος της ζυθοποιίας, στην Πύλη του Αγίου Ιακώβου, έχει έκτοτε επεκταθεί πολύ πέρα ​​από το αρχικό της μέγεθος (από 4 έως 50 στρέμματα) και η ενοικίαση των εννέα χιλιάδων χρόνων έχει αντικατασταθεί από τότε, αλλά μπορείτε να δείτε την υπογραφή του Arthur Guinness στο ενοικιαστήριο στην αποθήκη Guinness στο Δουβλίνο μέχρι σήμερα.



Πριν από το 1759, ο Arthur είχε παρασκευάσει μπύρα σε ένα μικρό ζυθοποιείο στην Κομητεία Κίλντερ. Η κατάσταση που περιήλθε η βιομηχανία ζυθοποιίας του Δουβλίνου (λόγω της μεγάλης φορολογίας που είχε ως στόχο να ευνοήσει την μπύρα που παράγεται στην Αγγλία) αποφάσισε να αφήσει την πρώην επιχείρηση παραγωγής ζύθου στον αδερφό του και να υπογράψει με βεβαιότητα μια 9.000 χρόνια μίσθωση στην Πύλη του Αγίου Ιακώβου. Αν και ο Arthur Guinness ήταν αποφασισμένος και με επιχειρηματικό πνεύμα, η μεγάλη φορολογία ήταν ένα εμπόδια που συνάντησε στα πρώτα χρόνια ίδρυσής της εταιρίας του. Όταν το δημοτικό συμβούλιο του Δουβλίνου προσπάθησε να του διακόψει την παροχή ύδατος το 1775, ο Arthur αναγκάστηκε να υψώσει μια αξίνα κραδαίνοντας την και να χρησιμοποιήσει ύβρεις για να υπερασπιστεί αυτό που η αρχική του μίσθωση είχε εγγυηθεί ελεύθερα για 9.000 χρόνια.

Στα πρώτα χρόνια, παρήγαγε τη «Guinness Dublin Ale» στην Πύλη του Αγίου Ιακώβου. Μέχρι τη δεκαετία του 1770, όμως, μια νέα, μαύρη μπύρα που εισήχθη από το Λονδίνο και ονομάστηκε porter ενθουσίασε τον κόσμο και ο Arthur αποφάσισε να δοκιμάσει να τη φτιάξει και αυτός. Κάτι που αποδείχθηκε μια πολύ καλή επιλογή.

Μέχρι το 1794, η συνταγή του ήταν αρκετά δημοφιλής, τόσο που περιοδικό του Λονδίνου διαφήμισε σε άρθρο του την Guinness Porter με τίτλο «The Gentleman's Choice». Το 1799, λίγο πριν το θάνατό του (το 1803), ο Arthur πήρε την μοιραία απόφαση να σταματήσει την παραγωγή της Guinness Dublin Ale και να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην Guinness Porter. Στον αιώνα που θα ακολουθήσει, η δημοτικότητα της μαύρης μπύρας Guinness θα ξεπεράσει εκείνη όλων των άλλων ανταγωνιστών, θα βοηθήσει το Δουβλίνο να πάρει την πρωτοκαθεδρία από το Λονδίνου ως της πρωτεύουσας της Porter, και θα δώσει ένα νέο στυλ μπύρας με την ονομασία Stout.




Μέχρι το 1902, η Guinness παρήγαγε τα δύο τρίτα της μπίρας στην Ιρλανδία και υπερήφανα ήταν το μεγαλύτερο σε ολόκληρο τον κόσμο, παράγοντας περισσότερα από 2 εκατομμύρια βαρέλια ετησίως, περισσότερα από το διπλάσιο της παραγωγής του κοντινότερου ανταγωνιστή της Bass. Μέχρι τη δεκαετία του 1930, η Guinness ήταν η έβδομη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο. Μέχρι τη δεκαετία του 1950, η Guinness πωλούσε 5 εκατομμύρια κουτάκια μπύρας την ημέρα. Σήμερα, περισσότερα από 10 εκατομμύρια κουτάκια μπύρας Guinness απολαμβάνουν κάθε μέρα σε περισσότερες από 150 χώρες.




H Guinness Draught που όλοι γνωρίζουν και έχουν δοκιμάσει, βρίσκεται σε μπυραρίες σε όλο τον κόσμο.



Η συνταγή της πιο διάσημης μπύρας

Το καβουρδισμένο κριθάρι για να της δίνει το χαρακτηριστικό σκούρο της χρώμα, ο λυκίσκος σε διπλάσια ποσότητα από αυτή που χρησιμοποιούν οι άλλες μπίρες, μαγιά και νερό. Για το φιλτράρισμα χρησιμοποιείται ιχθυόκολλα. Οι μπουρμπουλήθρες δημιουργούνται χάρη στο διοξείδιο του άνθρακα και το άζωτο. Η περιεκτικότητά της σε αλκοόλ είναι 4,1-4,3%



Οι επόμενες γενιές

Η φίρμα επεκτάθηκε στο εξωτερικό χάρη στους τρεις γιους του, τον Άρθουρ Β', τον Μπέντζαμιν και τον Ουίλιαμ.

Τελευταίος απόγονος της δυναστείας που κράτησε τα σκήπτρα του κολοσσού πλέον ήταν ο Ρούπερτ Γκίνες (1874-1967), καθώς μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η θέση του διευθύνοντος συμβούλου δινόταν πια σε εξωτερικούς μάνατζερ.

Παρά ταύτα, ήταν στα χρόνια του Ρούπερτ όταν ιδρύθηκε το άλλο παγκόσμιο σύμβολο με την ονομασία Guinness, τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες!









http://www.news.gr/oikonomia/business-stories/article/1064871/to-proion-pou-katanalonete-edo-ke-tris-eones.html

madMan

Ολυμπιακή Ζυθοποιία, επιτυχημένη συμμετοχή στα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία»
Το ζυθοποιείο της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στη Ριτσώνα προσέφερε στο κοινό μια ιδιαίτερη εμπειρία με επίκεντρο την μπίρα

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία συμμετείχε ενεργά στην πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, ανοίγοντας το Σάββατο 16 Ιουνίου τις πύλες του ζυθοποιείου της στη Ριτσώνα Ευβοίας, το ένα εκ των δύο ιδιόκτητων εργοστασίων της εταιρίας στη χώρα.

Μια σειρά από ξεχωριστές δράσεις περίμενε τους επισκέπτες, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το ζύθο και τη διαδικασία παραγωγής του, μέσα από ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις, σεμινάρια γευσιγνωσίας διαφορετικών τύπων μπίρας και food pairing από ειδικούς.

Την εκδήλωση της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας για τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» επισκέφθηκε ο δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, ο οποίος ξεναγήθηκε στους χώρους της ζυθοποίησης και παρακολούθησε καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπίρας.


Το εργοστάσιο της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στη Ριτσώνα

Επιπλέον, συνομίλησε με τους ανθρώπους που βρίσκονται στην παραγωγή και ενημερώθηκε για τις δυνατότητες του εργοστασίου, συνολικής έκτασης 12.000 τ.μ.

Ο δήμαρχος Χαλκιδέων δήλωσε σχετικά: «Είμαστε σήμερα εδώ, στο εργοστάσιο της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, στην περιοχή μας και είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε τόσο για την παραγωγική διαδικασία όσο και για τη μπίρα και τα φυσικά συστατικά της. Ο δήμος και η τοπική κοινωνία, χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στον τόπο μας».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν τοπικοί αξιωματούχοι και πλήθος κόσμου, που συμμετείχαν σε μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία, με επίκεντρο τα εγχωρίως παραγόμενα προϊόντα της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/3719927/olimpiaki-zithopiia-epitichimeni-simmetochi-sta-anichta-zithopiia


vazelos13

Η Αθηναικη ζυθοποιια ειναι ολλανδικα κεφαλαια γιατι εχει δυο μεγαλα brands την heineken και την amstel.

double snake

Πως να κρατάτε την μπύρα σας  t1906.gif παγωμένη  t09016.gif

! No longer available

νικος αλεφης

Η μπυρα τωρα το καλοκαιρι τραβιέται.

kavlogatos

Η Ευρώπη κινδυνεύει να ξεμείνει από μπύρα το καλοκαίρι





Φόβους για προβλήματα στην τροφοδοσία των ανθρακούχων ποτών στην Ευρώπη έχει δημιουργήσει μία μαζική έλλειψη διοξειδίου του άνθρακα που χρησιμοποιείται στα τρόφιμα (food-grade carbon dioxide-CO2), σύμφωνα με το δίκτυο CNBC. Η έλλειψη του CO2 στην Ευρώπη σημειώνεται την ώρα που επικρατεί ενθουσιασμός για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα λόγω καλοκαιριού είναι υψηλή η κατανάλωση ανθρακούχων ποτών, σημειώνεται στο δημοσίευμα. Η κρίση αυτή οδήγησε πολλούς μεγάλους παραγωγούς στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών να προειδοποιήσουν τους καταναλωτές για σοβαρές ελλείψεις τις επόμενες εβδομάδες. Η εφημερίδα Gas World - η πρώτη που ανέφερε την έλλειψη CO2 σε όλη την Ευρώπη νωρίτερα αυτό τον μήνα - την χαρακτήρισε ως «τη χειρότερη κατάσταση σε ό,τι αφορά την τροφοδοσία που έχει πλήξει τις δραστηριότητες διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες». Πού οφείλεται το πρόβλημα Οι μονάδες αμμωνίας παραδοσιακά αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες πηγές CO2 για τρόφιμα στην Ευρώπη. Ωστόσο, τουλάχιστον πέντε παραγωγοί στη Βόρεια Ευρώπη προχώρησαν σε προγραμματισμένη αναστολή της λειτουργίας τους στις αρχές του καλοκαιριού για λόγους συντήρησης. Εντωμεταξύ, αρκετά άλλα ευρωπαϊκά εργοστάσια παραγωγής βιο-αιθανόλης, τα οποία παρέχουν εναλλακτικές πηγές CO2, επίσης διέκοψαν τη λειτουργία τους για λόγους συντήρησης. Το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται να έχει πληγεί περισσότερο, με μόνο ένα εργοστάσιο CO2 να λειτουργεί αυτή τη στιγμή. Το καθαρό, άοσμο αέριο χρησιμοποιείται για την παρασκευή ανθρακούχων προϊόντων όπως η σόδα και η μπύρα. Χρησιμοποιείται επίσης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εμφιάλωσης και αποθήκευσης. «Χτύπημα» στους μεγάλους ζυθοπαραγωγούς Την Τρίτη, η εταιρία χονδρικής πώλησης τροφίμων Booker, που ανήκει στην Tesco, άρχισε να εφαρμόζει περιορισμούς στις ποσότητες μπύρας και μηλίτη που διαθέτει στους πελάτες της. Η εταιρία, που έχει στο πελατολόγιο της μπαρ, εστιατόρια και εμπόρους, περιορίζει τους πελάτες της σε 10 κιβώτια μπύρας και 5 μηλίτη ή αναψυκτικών. Σε ανακοίνωσή της, η Booker ανέφερε ότι αναγκάστηκε να περιορίσει τις ποσότητες μπύρας και μηλίτη που διαθέτει προς πώληση λόγω της «διεθνούς έλλειψης» διοξειδίου του άνθρακα για τρόφιμα. Προβλήματα δημιουργούνται επίσης στον εφοδιασμό τόσο της Heineken όσο και της Coca-Cola, με πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες τροφίμων και ποτών να αντιμετωπίζουν έλλειψη CO2. Την περασμένη εβδομάδα, εκπρόσωπος της Heineken, της μεγαλύτερης ζυθοποιΐας στη βρετανική αγορά, δήλωσε στο CNBC μέσω email: «Όπως πολλές άλλες επιχειρήσεις στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, επηρεαζόμαστε από αυτή την έλλειψη...Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να επιλύσουμε το θέμα αυτό το συντομότερο δυνατόν στην τροφοδοσία μας στην Ευρώπη και συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας για να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα στις επιχειρήσεις τους». Η Heineken προειδοποίησε επίσης τις παμπ να αναμένουν «σημαντικές ελλείψεις» σε κάποιες από τις μπύρες της. Η μεγαλύτερη αλυσίδα παμπ στη Βρετανία, η Wetherspoons, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αναγκαστεί να αφαιρέσει κάποιες μπύρες και αναψυκτικά από το μενού της. Με πληροφορίες από CNBC Πηγή: www.lifo.gr

luke cage

Η πρώτη μπύρα ζυμωμένη από βακτήρια από κόλπους γυναικών, μοντέλων εσωρούχων



Για να γίνει μια καλή μπύρα χρειάζεται καλή ζύμωση λένε οι ειδικοί και στην Πολωνία το προχώρησαν ακόμη παρακάτω. Για να γίνει καλή ζύμωση χρειάζεται βακτήρια από κόλπους όμορφων γυναικών, κατά προτίμηση μοντέλων εσωρούχων.



Η μπύρα ονομάζεται «the order of Yoni», όπου Yoni, είναι η σανσκριτική λέξη για τον γυναικείο κόλπο.

[imghttp://www.topontiki.gr/sites/default/files/sitefiles_2018-08/beer3.jpg[[/img]

Και από τις 28 Ιουλίου που βγήκε σε κυκλοφορία έχει ξετινάξει τις πωλήσεις με τους άνδρες να την προτιμούν και ας κάνει 7 ευρώ το μπουκάλι. «Είναι σαν να γεύεσαι τις πανέμορφες κοπέλες» θα πει ένας από αυτούς που την πίνουν τακτικά ενώ στο επίσημο σάιτ της μπύρας το σλόγκαν που υπάρχει είναι: «Φανταστείτε τη γυναίκα τον ονείρων σας, και πλέον μπορείτε να γευτείτε το αντικείμενο του πόθου σας»

http://www.topontiki.gr/article/284526/i-proti-mpyra-zymomeni-apo-vaktiria-apo-kolpoys-gynaikon-montelon-esoroyhon-photos

nikos kalantas

Αυτή η μπύρα θα αξίζει με το παραπάνω  party0007.gif

luke cage

Η μπίρα μπορεί να φτιάχτηκε πριν το ψωμί «δείχνουν» νέα ευρήματα στη Μέση Ανατολή



Η καλλιέργεια δημητριακών θεωρείται ότι αποτέλεσε το «εναρκτήριο λάκτισμα» για την εμφάνιση της γεωργίας, αλλά νέα στοιχεία από τη Μέση Ανατολή ενισχύουν την πιθανότητα η παραγωγή μπίρας να προηγήθηκε της δημιουργίας ψωμιού.

Ερευνητές από τις ΗΠΑ, με επικεφαλής την κινεζικής καταγωγής καθηγήτρια αρχαιολογίας Λι Λίου του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αρχαιολογικής επιστήμης «Journal of Archaeological Science», ανακάλυψαν στο Ισραήλ ίχνη της αρχαιότερης στον κόσμο παραγωγής μπίρας, προ περίπου 13.000 ετών.

Η ανακάλυψη έγινε στο σπήλαιο Ρακεφέτ, κοντά στη σημερινή Χάϊφα, όπου έχει βρεθεί ένα νεκροταφείο του πολιτισμού των Νατούφιων. Εκεί, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν λίθινα γουδιά, πάνω στα οποία υπήρχαν υπολείμματα φυτόλιθων, που -όπως έδειξε η χημική ανάλυση- προέρχονταν από την παραγωγή μπίρας.

Εδώ και τουλάχιστον 60 χρόνια, ορισμένοι επιστήμονες έχουν διατυπώσει τη θεωρία ότι σε μερικές περιοχές του κόσμου η μπίρα υπήρξε το βασικό κίνητρο για να ξεκινήσει η καλλιέργεια δημητριακών και δεν συνέβη το αντίθετο, όπως συνήθως πιστεύεται, δηλαδή πρώτα να καλλιεργήθηκαν τα δημητριακά και μετά, κάποια στιγμή, φτιάχτηκε και η μπίρα από αυτά. Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι οι Νατούφιοι, κυνηγοί-συλλέκτες της ανατολικής Μεσογείου, είχαν πολύ πρόωρα παράγει μπίρα.

Όπως είπε η Λίου, «πρόκειται για την αρχαιότερη στον κόσμο γνωστή δημιουργία αλκοολούχου ποτού από τον άνθρωπο». Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι Νατούφιοι έφτιαχναν αρχικά τη μπίρα για να συνοδεύσουν τα τελετουργικά με τα οποία τιμούσαν τους νεκρούς τους.

«Η ανακάλυψή μας δείχνει ότι η παραγωγή αλκοόλ δεν ήταν κατ' ανάγκη αποτέλεσμα της παραγωγής γεωργικού πλεονάσματος, αλλά αναπτύχθηκε πριν τη γεωργία για τελετουργικούς σκοπούς και για πνευματικές ανάγκες, τουλάχιστον σε ένα βαθμό», ανέφερε η Λίου.

Τα αρχαιότερα ίχνη παραγωγής ψωμιού που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα, σε μια άλλη περιοχή του Νατούφιου πολιτισμού στην ανατολική Ιορδανία, χρονολογούνται προ 11.600 έως 14.600 ετών. Η παραγωγή νατούφιας μπίρας χρονολογείται πριν από 11.700 έως 13.700 χρόνια.

Η αρχαία μπίρα ασφαλώς απέχει πολύ από τη σημερινή. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα ήταν ένα μίγμα που θα θύμιζε μάλλον χυλό...πόριτζ ή κουάκερ.

Πιθανώς οι Νατούφιοι χρησιμοποιούσαν μια τεχνική τριών σταδίων: πρώτα μετέτρεπαν το άμυλο από σιτάρι ή κριθάρι σε βύνη, πράγμα που γινόταν παίρνοντας σπόρους των δημητριακών, τους οποίους μούσκευαν στο νερό και μετά τους ξέραιναν και τους αποθήκευαν. Στη συνέχεια, η βύνη πολτοποιείτο και θερμαινόταν και, τελικά, αφηνόταν να υποστεί ζύμωση με τη βοήθεια μυκήτων του αέρα.

Διαβάστε την επιστημονική δημοσίευση εδώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.kathimerini.gr/984538/article/epikairothta/episthmh/h-mpira-mporei-na-ftiaxthke-prin-to-ywmi-deixnoyn-nea-eyrhmata-sth-mesh-anatolh?platform=hootsuite

Στούντιο 12

Your Angel

GreeceVIP Escorts

Brilsou 36

KONLEOS 92A

Diamon Spa

Bourbaxi19

Κροκεών 6 Ισόγειο

ioanninon 5

Lelas karagiani 35

Body & Touch

BODY MASSAGE

Sygroy 108

TATOIOU 71

Dreams

Greekgirls-escorts.com

Sweet Escape

Marnis 28

Rose Massage

Kassandras 4B isogeio

KONLEOS 166A

Anna Bergas 6

Fokeas 28B

Πατησίων 131

XANIA Eros

Studio 3 XANIA

Studio 11

Studio VIP HRAKLEIO

ΕΡΩΣ2 ΜΑΛΙΑ ΚΡΗΤΗ

Luna Rodos

Amazones

Maria IND

IOANNA IND

Εβελίνα Μασάζ

Aimilia Barak

Anna Maria

Stefania

MEDUSA

FRANTZI 2