Οι ξηροί καρποί αποτελούν ένα βασικό κομμάτι της διατροφής μας. Πρόκειται για μια τροφή απευθείας από τη φύση που όσο μικρή και να είναι, δίνει στον οργανισμό τεράστιες ποσότητες σε καλά στοιχεία και τον βοηθάει να αντιμετωπίσει διάφορες ασθένειες αλλά και να καταφέρει να χτίσει άμυνες πριν αυτές εκδηλωθούν.
Κάποιοι όμως από τους ξηρούς καρπούς, προσφέρουν περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα, και λιγότερα κορεσμένα λιπαρά. Σας παρουσιάζουμε τους "8 καλύτερους" ξηρούς καρπούς ύστερα από έρευνα που έκαναν οι ειδικοί στο πανεπιστήμιο του Yale.
Στο Νο 8 βρίσκονται τα φιστίκια ΚΑΣΙΟΥΣ. Περιέχουν περισσότερα κορεσμένα λίπη και λιγότερες φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.
Στο Νο 7 είναι τα ΜΑΚΑΝΤΕΜΙΑ που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και χαμηλή σε φυτικές ίνες και κορεσμένα λίπη.
Στο Νο 6, οι ειδικοί του Yale τοποθέτησαν τα περίφημα ΑΡΑΠΙΚΑ φιστίκια, που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, αλλά με λίγα παραπάνω κορεσμένα λιπαρά από τα άλλα φιστίκια.
Στο Νο5 τα δικά μας, τα φιστίκια ΑΙΓΙΝΗΣ. Έχουν λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τα άλλα, και δίνουν στον οργανισμό υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.
Στο Νο 4 τα καρύδια ΠΕΚΑΝ. Τα καρύδια αυτά που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αλλά πλέον μεγαλώνουν και στην Ελλάδα, είναι τα καρύδια που δεν χρειάζεται καρυοθραύστη για να τα ανοίξουμε. Μοιάζουν με τα καρύδια που γνωρίζουμε όλοι και έχουν επιπλέον Ω3 λιπαρά οξέα, ψευδάργυρο και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες
Μια θέση πιο πάνω είναι τα κλασικά ΚΑΡΥΔΙΑ (αυτά που θέλουν καρυοθραύστη) που είναι κατά πολύ πλουσιότερα σε Ω3, περιέχουν περισσότερο φυλλικό οξύ και ασβέστιο.
Στο Νο 2 είναι τα ΑΜΥΓΔΑΛΑ, που είναι ο ξηρός καρπός με την περισσότερη βιταμίνη Ε και περιέχει και σημαντικές ποσότητες καλίου
Στην κορυφή των θρεπτικότερων ξηρών καρπών σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Yale είναι τα ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ. Είναι εξαιρετικά πλούσια σε φυτικές ίνες, και το μεγαλύτερο μέρος των λιπαρών που περιέχουν είναι ακόρεστα.
πηγη: iatropedia.gr
(http://www.naftemporiki.gr/fu/p/626012/638/399/0x0000000000581960/2/ksiroi-karpoi-diatrofi.jpg)
Σήμερα χτύπησα 100 γραμμάρια φουντούκια και μου έγινε πέτρα :wanker:
Παράθεση από: lordos gamiston στις Μαΐου 26, 2015, 09:46:15 ΜΜ
Σήμερα χτύπησα 100 γραμμάρια φουντούκια και μου έγινε πέτρα :wanker:
:respect18:
Γνωρίζουμε την διαφορά της ελληνόψυχας με τα πεκάν καρύδια ?
Τα πεκάν είναι τα αμερικάνικα καρύδια και δεν έχουν κέλυφος.Είναι επίσης υποδιέστερα με τα ελληνικά οπότε τα ελληνικά μακράν τα καλύτερα. :laie:
Πιστεύω τα ανάλατο άψητο αμύγδαλο και το ελληνικό καρύδι ειναι τα τοπ των ξηρών καρπών.Αποφευγουμε οτιδήποτε ψημένο και ζαχαρούχο γιατί είιναι σκέτο καρκίνος.
Και η σταφίδα πάρα πολύ βιταμινούχος τροφή
Παράθεση από: lordos gamiston στις Μαΐου 26, 2015, 09:46:15 ΜΜ
Σήμερα χτύπησα 100 γραμμάρια φουντούκια και μου έγινε πέτρα :wanker:
Και εγω χτυπησα απο εναν πλανοδιο ενα σακουλακι μικρο φυστικι αραπικο και μου εγινε αραπικο το εργαλειο, μυλορδε μου ... :84: :84: :84:
Παράθεση από: taktikos στις Μαΐου 28, 2015, 09:39:53 ΜΜ
Και εγω χτυπησα απο εναν πλανοδιο ενα σακουλακι μικρο φυστικι αραπικο και μου εγινε αραπικο το εργαλειο, μυλορδε μου ... :84: :84: :84:
Να αγοράζεις ανάλατο ξηρό καρπό μύστη μου για να σου γίνεται η τσαπού πέτρα και να χύνεις σαν ουρακοτάγκος! :wanker:
Οι αλατισμένοι ή οι ζαχαρούχοι ξηροί καρποί κάνουν κακό στην υγεία μας. :hi:
Παράθεση από: lordos gamiston στις Μαΐου 28, 2015, 09:42:58 ΜΜ
Να αγοράζεις ανάλατο ξηρό καρπό μύστη μου για να σου γίνεται η τσαπού πέτρα και να χύνεις σαν ουρακοτάγκος! :wanker:
Οι αλατισμένοι ή οι ζαχαρούχοι ξηροί καρποί κάνουν κακό στην υγεία μας. :hi:
Ο,τι πεις εσυ μυλορδε μου, διαταγη για εναν ταπεινο κομη σου... :respect18: :respect18: :respect18:
Παράθεση από: taktikos στις Μαΐου 28, 2015, 09:45:27 ΜΜ
Ο,τι πεις εσυ μυλορδε μου, διαταγη για εναν ταπεινο κομη σου... :respect18: :respect18: :respect18:
Ξεροχύνω μύστη μου.Και κερνάω μπουκάλι μπύρα amstel σε καφενέ της Ομονοίας να πάθουμε εγκεφαλική παράκρουση! :respect18:
(http://perierga.gr/wp-content/uploads/2014/06/kafedaki5.jpg)
Παράθεση από: alexandros69 στις Μαΐου 28, 2015, 12:39:02 ΜΜ
Πιστεύω τα ανάλατο άψητο αμύγδαλο και το ελληνικό καρύδι ειναι τα τοπ των ξηρών καρπών.Αποφευγουμε οτιδήποτε ψημένο και ζαχαρούχο γιατί είιναι σκέτο καρκίνος.
Ωραίος ο παίχτης και σωστός !
:hi: :hi: :hi:
Μιά μικρή απορία , μόνο .
Έψαξα λιγάκι σε ελληνικά , αγγλικά και ιταλικά site(s) και δεν βρήκα καμιά τέτοια σύνδεση ( ψημένων ξηρών καρπών και καρκινοπαθειών ), από μελέτες ή έρευνες .
Αν θες , στείλε ένα λινκ . :hi:
Μιά δεύτερη απορία μου είναι η εξής : Πώς είναι δυνατόν να φας το Αιγίνης ή το κελυφωτό γενικώς , άψητο ;;; :free-indifferent-smileys-746:
Μιλ μερσί μεσιέ !!!
:hi: :hi: :hi:
Παράθεση από: Κλητήρ στις Μαΐου 28, 2015, 10:24:34 ΜΜ
Ωραίος ο παίχτης και σωστός !
:hi: :hi: :hi:
Μιά μικρή απορία , μόνο .
Έψαξα λιγάκι σε ελληνικά , αγγλικά και ιταλικά site(s) και δεν βρήκα καμιά τέτοια σύνδεση ( ψημένων ξηρών καρπών και καρκινοπαθειών ), από μελέτες ή έρευνες .
Αν θες , στείλε ένα λινκ . :hi:
Μιά δεύτερη απορία μου είναι η εξής : Πώς είναι δυνατόν να φας το Αιγίνης ή το κελυφωτό γενικώς , άψητο ;;; :free-indifferent-smileys-746:
Μιλ μερσί μεσιέ !!!
:hi: :hi: :hi:
:hi:
π.χ.σε αυτό κάτι θα βρεις...
http://therapeftis.blogspot.gr/2015/04/blog-post_21.html (http://therapeftis.blogspot.gr/2015/04/blog-post_21.html)
Παράθεση από: Κλητήρ στις Μαΐου 28, 2015, 10:24:34 ΜΜ
Ωραίος ο παίχτης και σωστός !
:hi: :hi: :hi:
Μιά μικρή απορία , μόνο .
Έψαξα λιγάκι σε ελληνικά , αγγλικά και ιταλικά site(s) και δεν βρήκα καμιά τέτοια σύνδεση ( ψημένων ξηρών καρπών και καρκινοπαθειών ), από μελέτες ή έρευνες .
Αν θες , στείλε ένα λινκ . :hi:
Μιά δεύτερη απορία μου είναι η εξής : Πώς είναι δυνατόν να φας το Αιγίνης ή το κελυφωτό γενικώς , άψητο ;;; :free-indifferent-smileys-746:
Μιλ μερσί μεσιέ !!!
:hi: :hi: :hi:
Υπαρχει μια "μοντερνα" ταση, να τα τρωμε ολα γενικως, αψητα, αμαγειρευτα κ.τ.λ. γιατι λέει απο τη θερμικη επεξεργασια των τροφων προερχονατι ολες οι αρρωστειες και οτι αν τα φαμε ολα ωμα, θα θεραπευτουμε κιολας απο τις αρρωστειες...
Δεν ξερω ομως το κατα ποσο ολα αυτα συναδουν με οποιαδηποτε επιστημονικη τεκμηριωσης ή ειναι προιον τσαρλατανων και καιροσκοπων και τυπων που βλεπουν τη ζωη σαν μια απεραντη συνωμοσια και ζουν υπο αυτου του αγχους ... :free-indifferent-smileys-746:
Παράθεση από: Kavlof στις Μαΐου 28, 2015, 10:41:56 ΜΜ
:hi:
π.χ.σε αυτό κάτι θα βρεις...
http://therapeftis.blogspot.gr/2015/04/blog-post_21.html (http://therapeftis.blogspot.gr/2015/04/blog-post_21.html)
Ευχαριστώ πολύ !
:hi: :hi: :hi:
Αλλά , εχω μιά μικρούλα τοσοδούλα επιφύλαξη .
Αυτή --->
ΠαράθεσηΕρευνητές ιατροί που εργάζονται στο Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών του Ταμπρίζ (Tabriz), στο Ιράν, ερεύνησαν τις επιπτώσεις κατανάλωσης σπόρων σουσαμιού και τα κλινικά σημεία και συμπτώματα σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα γόνατος.
Επίσης , δεν κατάφερα να δω αναφορά στην πιθανή καρκινοπάθεια που προκαλείται από την κατανάλωση ψημένων ξηρών καρπών .
... έχω περίοδο σήμερα ... ;D ;D ;D
just in case . :hi: :hi: :hi:
Παράθεση από: taktikos στις Μαΐου 28, 2015, 10:51:58 ΜΜ
Υπαρχει μια "μοντερνα" ταση, να τα τρωμε ολα γενικως, αψητα, αμαγειρευτα κ.τ.λ. γιατι λέει απο τη θερμικη επεξεργασια των τροφων προερχονατι ολες οι αρρωστειες και οτι αν τα φαμε ολα ωμα, θα θεραπευτουμε κιολας απο τις αρρωστειες...
Δεν ξερω ομως το κατα ποσο ολα αυτα συναδουν με οποιαδηποτε επιστημονικη τεκμηριωσης ή ειναι προιον τσαρλατανων και καιροσκοπων και τυπων που βλεπουν τη ζωη σαν μια απεραντη συνωμοσια και ζουν υπο αυτου του αγχους ... :free-indifferent-smileys-746:
Έχουν δίκιο σε αρκετά ... σε ΑΡΚΕΤΑ !
Από αυτό το σημείο , όμως , μέχρι του να γίνονται ««««««ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ »»»»» σε «««« ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ »»»» ετών , οι οποίες βασίζονται στην σημασία της κίνησης της ουράς της αρσενικής σαρδέλας στην θεραπεία του καρκίνου της επιδιδυμίδος του αριστερού όρχι ...
... και όλα αυτά , στο έγκριτο site «Ούγκανος » ...
δηλαδή ... οκ ... εντάξει ... και να πα να γαμηθούμε εν σειρά και εν παραλλήλω !
Παράθεση από: Κλητήρ στις Μαΐου 28, 2015, 10:24:34 ΜΜ
Ωραίος ο παίχτης και σωστός !
:hi: :hi: :hi:
Μιά μικρή απορία , μόνο .
Έψαξα λιγάκι σε ελληνικά , αγγλικά και ιταλικά site(s) και δεν βρήκα καμιά τέτοια σύνδεση ( ψημένων ξηρών καρπών και καρκινοπαθειών ), από μελέτες ή έρευνες .
Αν θες , στείλε ένα λινκ . :hi:
Μιά δεύτερη απορία μου είναι η εξής : Πώς είναι δυνατόν να φας το Αιγίνης ή το κελυφωτό γενικώς , άψητο ;;; :free-indifferent-smileys-746:
Μιλ μερσί μεσιέ !!!
:hi: :hi: :hi:
ούτε εγω να πω την αλήθεια.
αλλά μπορει οι ψημένοι ξηροί καρποί να συντελούνε στην παχυσαρκία.
Σήμερα χτύπησα 100 γραμμάρια άψητο αμύγδαλο και τολμώ να πώ ότι μου έγινε σίδερο!
http://biologikaorganikaproionta.com/health/180918/ (http://biologikaorganikaproionta.com/health/180918/)
http://biologikaorganikaproionta.com/health/157220/ (http://biologikaorganikaproionta.com/health/157220/)
http://biologikaorganikaproionta.com/health/158302/ (http://biologikaorganikaproionta.com/health/158302/)
http://biologikaorganikaproionta.com/health/177897/ (http://biologikaorganikaproionta.com/health/177897/)
http://biologikaorganikaproionta.com/apotelesmata/?cx=partner-pub-7278291682136231%3A6032399703&cof=FORID%3A10&ie=UTF-8&q=%CE%BE%CE%B7%CF%81%CE%BF%CE%AF+%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%80%CE%BF%CE%AF&sa=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7 (http://biologikaorganikaproionta.com/apotelesmata/?cx=partner-pub-7278291682136231%3A6032399703&cof=FORID%3A10&ie=UTF-8&q=%CE%BE%CE%B7%CF%81%CE%BF%CE%AF+%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%80%CE%BF%CE%AF&sa=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7)
:hi: :hi: :hi:
Θα ρίξω και μιά ματιά στα site(s) των Πανεπιστημίων που αναφέρει το Bio
και θα ενημερώσω αναλόγως !
Σας ευχαριστώ κύριε Kavlof !
:hi: :hi: :hi:
Σε μιά πρώτη ματιά , πάντως , το Jama που επικαλείται το έγκριτο αυτό site , δεν δείχνει κάτι ...
http://oncology.jamanetwork.com/solr/searchresults.aspx?q=peanuts%20against%20cancer&fd_JournalID=174&f_JournalDisplayName=JAMA%20Oncology&SearchSourceType=3#q=peanuts+against+cancer&fd_JournalID=174&f_JournalDisplayName=JAMA+Oncology&SearchSourceType=3&rg_ArticleDate=01/01/2013%20TO%2005/30/2015 (http://oncology.jamanetwork.com/solr/searchresults.aspx?q=peanuts%20against%20cancer&fd_JournalID=174&f_JournalDisplayName=JAMA%20Oncology&SearchSourceType=3#q=peanuts+against+cancer&fd_JournalID=174&f_JournalDisplayName=JAMA+Oncology&SearchSourceType=3&rg_ArticleDate=01/01/2013%20TO%2005/30/2015)
Mπορεί να έκανα κάνα λάθος ...
Θα ρίξω και μια ματιά στις ««« Πανεπιστημιακές έρευνες»»» που αναφέρει ...
Του πούστη ... όλο και κάτι θα έχουν ανεβάσει στις ιστοσελίδες τους τα Πανεπιστήμια .
Να σημειώσω κάτι .
Τρώω πάνω από ένα κιλό ξηρούς καρπούς την εβδομάδα .
Τους λατρεύω , κυριολεκτικά .
Απλώς , έχω ένα ψώνιο με την υπογραφή μου .
αυτο
:hi:
Estudiants URV
Futurs estudiants
International
Amics i Amigues de la URV
Empreses i institucions
Perfil del contractant
Treballar a la URV
Cerca avançada de documents
Text
Tipus de fitxer
Idioma
Organisme
Resultats de la cerca
Resultats 0-0. Βρέθηκαν συνολικά 0 εγγράφων χρησιμοποιώντας τη λέξη "τρόφιμα κατά του καρκίνου"
Από το Πανεπιστήμιο , Rovira i Virgili
... και συνεχίζουμε ...
... βαριέμαι ...
Πα να αλλάξω και σερβιέτα γιατί έχω περίοδο ...
;D ;D ;D
>:( >:( >:(
Παράθεση από: Biker στις Μαΐου 30, 2015, 01:49:34 ΠΜ
Να σημειώσω κάτι .
Τρώω πάνω από ένα κιλό ξηρούς καρπούς την εβδομάδα .
Τους λατρεύω , κυριολεκτικά .
Απλώς , έχω ένα ψώνιο με την υπογραφή μου .
αυτο
:hi:
:hi:
Δεν διαφωνώ στην δίαιτα του διαβητικού στο δικό μου νοσοκομείο κάνει μια αναφορά στους κάτωθι ξηρούς καρπούς ότι συνιστώνται να αναλωθούν οι έξεις...
Καρύδια αμύγδαλα κάστανα.
Και με μέτρο φιστίκια φιστίκια αιγίνης.
Δίχως αλάτι δεν διαχωρίζει όμως ωμούς η ψημένους!
http://fanpage.gr/life/igia/%CF%86%CE%AC%CF%84%CE%B5-5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%8D%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-4-%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82/#_ (http://fanpage.gr/life/igia/%CF%86%CE%AC%CF%84%CE%B5-5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%8D%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-4-%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82/#_)
εγω τρωω πινατς που ειναι και φτηνα αλλιως κασιους στην καλυερη
αμυγδαλάκι ελληνικό άψητο όλα τα λεφτά :respect18:
Σήμερα ξεκινώ με καρυδόψυχα ελληνική, μέλι και αμυγδαλα. :erection:
Πολύ καλό ωμό αμύγδαλο και ανάλατο,με μεγάλο μέγεθος είναι του Βόλου. Επίσης βοηθάει πολύ και το αμύγδαλο Μπραζίλ,3-4 κομμάτια είναι σαν να τρως ένα μπρόκολο σε βιταμίνες,αλλά με μέτρο είναι πολύ θερμιδοφόρα!!
Γενικά πιστεύω ότι οι ξεροί καρποί πρέπει να καταναλώνονται ανάλατη και ωμοί!Πέραν τον ξηρών καρπών υπάρχουν και αποξηραμένα φρούτα όπως σύκα βερίκοκα δαμάσκηνα κλπ.
Παράθεση από: Kavlof στις Ιουλίου 31, 2015, 02:32:26 ΜΜ
Πολύ καλό ωμό αμύγδαλο και ανάλατο,με μεγάλο μέγεθος είναι του Βόλου. Επίσης βοηθάει πολύ και το αμύγδαλο Μπραζίλ,3-4 κομμάτια είναι σαν να τρως ένα μπρόκολο σε βιταμίνες,αλλά με μέτρο είναι πολύ θερμιδοφόρα!!
To ανάλατο αμύγδαλο είναι ελιξήριο της ζωής.Το Βραζιλιάνικο περίπου τι είναι πρόεδρε ;
Παράθεση από: lordos gamiston στις Αυγούστου 03, 2015, 09:19:15 ΜΜ
To ανάλατο αμύγδαλο είναι ελιξήριο της ζωής.Το Βραζιλιάνικο περίπου τι είναι πρόεδρε ;
το αμύγδαλο είναι ωραίο λόρδε μου άμα έχει αλατάκι επάνω!! ανάλατο τι να το κάνεις?? γίνεται θάλασσα χωρίς αλάτι??? όχι...τό ίδιο είναι για εμένα!! :smiley-fart:
Παράθεση από: lagonisian στις Αυγούστου 03, 2015, 10:59:38 ΜΜ
το αμύγδαλο είναι ωραίο λόρδε μου άμα έχει αλατάκι επάνω!! ανάλατο τι να το κάνεις?? γίνεται θάλασσα χωρίς αλάτι??? όχι...τό ίδιο είναι για εμένα!! :smiley-fart:
To αλατισμένο αμύγδαλο είναι πολυτέλεια μύστη μου και απυθύνεται για εμάς τους αριστοκράτες. :big_boss:
Είναι και 23% ο ΦΠΑ παραπάνω και τώρα που ήρθε και η Ρουμάνα του ΔΝΤ η Ντέλια θα πάρει τα στραπόν της και θα τα κάνει είδος υπέρ-πολυτελείας! :84: :84: :84:
Παράθεση από: lordos gamiston στις Αυγούστου 03, 2015, 09:19:15 ΜΜ
To ανάλατο αμύγδαλο είναι ελιξήριο της ζωής.Το Βραζιλιάνικο περίπου τι είναι πρόεδρε ;
Είναι προστασία για τον προστάτη του βασιλικού σου πουλιού λόρδε μου!
Παράθεση από: lagonisian στις Αυγούστου 03, 2015, 10:59:38 ΜΜ
το αμύγδαλο είναι ωραίο λόρδε μου άμα έχει αλατάκι επάνω!! ανάλατο τι να το κάνεις?? γίνεται θάλασσα χωρίς αλάτι??? όχι...τό ίδιο είναι για εμένα!! :smiley-fart:
Το παλιό ρητό όμως λέει το πολύ το αλατάκι ρίχνει κάτω το πουλάκι ;D
Παράθεση από: Kavlof στις Αυγούστου 04, 2015, 12:28:57 ΠΜ
Είναι προστασία για τον προστάτη του βασιλικού σου πουλιού λόρδε μου!
Πορνοσυγκινήθηκα για την αρχοντική σου απάντηση μύστη μου :respect18:
Θα κανονίσουμε λοιπόν βόλτα στην πλατεία Ομονοίας τρώγοντας αμύγδαλο brasil :respect18:
(http://www.ksiroi-karpoi.gr/wp-content/uploads/2014/02/brazil_nuts.jpg)
Το έχω πελώρια ανάγκη :999:
Παράθεση από: lordos gamiston στις Αυγούστου 04, 2015, 02:56:29 ΠΜ
Πορνοσυγκινήθηκα για την αρχοντική σου απάντηση μύστη μου :respect18:
Θα κανονίσουμε λοιπόν βόλτα στην πλατεία Ομονοίας τρώγοντας αμύγδαλο brasil :respect18:
(http://www.ksiroi-karpoi.gr/wp-content/uploads/2014/02/brazil_nuts.jpg)
Το έχω πελώρια ανάγκη :999:
Είναι βασιλικό το άτιμο έχει 16 ευρέους το κιλό ;D
Παράθεση από: lordos gamiston στις Αυγούστου 04, 2015, 12:00:04 ΠΜ
To αλατισμένο αμύγδαλο είναι πολυτέλεια μύστη μου και απυθύνεται για εμάς τους αριστοκράτες. :big_boss:
Είναι και 23% ο ΦΠΑ παραπάνω και τώρα που ήρθε και η Ρουμάνα του ΔΝΤ η Ντέλια θα πάρει τα στραπόν της και θα τα κάνει είδος υπέρ-πολυτελείας! :84: :84: :84:
έχει να φάει πούτσα η Ρουμάνα άμα συνεχίσει έτσι!! :bedbang: :bedbang: :bedbang:
Παράθεση από: lordos gamiston στις Αυγούστου 04, 2015, 02:56:29 ΠΜ
Πορνοσυγκινήθηκα για την αρχοντική σου απάντηση μύστη μου :respect18:
Θα κανονίσουμε λοιπόν βόλτα στην πλατεία Ομονοίας τρώγοντας αμύγδαλο brasil :respect18:
(http://www.ksiroi-karpoi.gr/wp-content/uploads/2014/02/brazil_nuts.jpg)
Το έχω πελώρια ανάγκη :999:
Υ.Γ Να σημειώσω ότι 3-4 κομμάτια είναι υπέρ αρκετά καθόσον πλησιάζουν της 400 θερμίδες και βάλε ;)
http://earthshareme.com/aytos-einai-o-xiros-karpos-poy-bazei-freno-sto-altsxaimer/ (http://earthshareme.com/aytos-einai-o-xiros-karpos-poy-bazei-freno-sto-altsxaimer/)
Παράθεση από: Kavlof στις Αυγούστου 04, 2015, 02:59:05 ΜΜ
http://earthshareme.com/aytos-einai-o-xiros-karpos-poy-bazei-freno-sto-altsxaimer/ (http://earthshareme.com/aytos-einai-o-xiros-karpos-poy-bazei-freno-sto-altsxaimer/)
:respect18: :respect18: :respect18: :respect18:
Ποιος ξηρός καρπός διώχνει τον πονοκέφαλο?
http://earthshareme.com/to-gnorizate-poios-xiros-karpos-dioxnei-amesa-ton-ponokefalo-kalytera-kai-apo-tin-aspirini/ (http://earthshareme.com/to-gnorizate-poios-xiros-karpos-dioxnei-amesa-ton-ponokefalo-kalytera-kai-apo-tin-aspirini/)
Αυτές τις μέρες ξεσκίστηκα να τρώω φυστίκια.
εγω μουλιαζω πρωτα τα αμυγδαλα πρωτου τα καταναλωσω
νομιζω συναγωνιστες τα κασιους ειναι υπεροχα και μετα το φυστικακι αιγήνης 622003.gif 622003.gif 622003.gif 622003.gif 622003.gif
Παράθεση από: anexitilos στις Δεκεμβρίου 25, 2017, 02:45:49 ΠΜ
εγω μουλιαζω πρωτα τα αμυγδαλα πρωτου τα καταναλωσω
Για τα μικρόβια γίνεται αυτό ;
Ποια ελληνικά προϊόντα θεωρούνται από τις καλύτερες υπερτροφές, που θωρακίζουν τον οργανισμό
(http://www.valueforlife.gr/wp-content/uploads/2017/05/pia-ellinika-proionta-theorounte-apo-tis-kalyteres-ypertrofes-pou-thorakizoun-ton-organismo.jpg)
Με τη συνεργασία της Αιμιλίας Βασιλοπούλου, επίκουρης Καθηγήτριας Διαιτολογίας-Διατροφής Πανεπιστήμιου Λευκωσίας
Το χαρακτηριστικό των υπερτροφών, είναι ότι περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, σε σχέση με άλλες τροφές της ομάδας τους.
Ανάμεσα στις τροφές αυτές πλέον, έχουν ενταχθεί και πολλές ελληνικής προέλευσης, που μπορούν να ενταχθούν στο καθημερινό διαιτολόγιο.
Τα αμύγδαλα
Tα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Β1, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και μαγγάνιο.
Μια χούφτα αμύγδαλα καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες σε βιταμίνη Ε.
Είναι «σύμμαχος» για όσους κάνουν δίαιτα, τους χορτοφάγους και τους πάσχοντες από μεταβολικό σύνδρομο.
Τα φιστίκια Αιγίνης
Τα φιστίκια Αιγίνης εκτός από το γεγονός ότι θεωρούνται από τα καλύτερα παγκοσμίως λόγω γεύσης, βοηθούν στη ρύθμιση της χοληστερόλης και διαθέτουν έντονη αντιοξειδωτική δράση.
Η σταφίδα
Η κορινθιακή σταφίδα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, σάκχαρα και βιταμίνες, με αποτέλεσμα να προλαμβάνει τον καρκίνο του παχέος εντέρου, εξαιτίας της αντιοξειδωτικής και αντιφλεγμονώδους ιδιότητας που διαθέτει.
(http://www.valueforlife.gr/wp-content/uploads/2017/02/jg.jpg)
Το δίκταμο
Το δίκταμο είναι ένας θάμνος που εκφύεται στην Κρήτη, στη οροσειρά Δίκτη.
Ονομάζεται και στομαχόχορτο, λόγω των ευεργετικών του δράσεων στα προβλήματα του στομάχου ή και σταματόχορτο, γιατί διακόπτει την αιμορραγία.
Ανακουφίζει το δέρμα από φλεγμονές και μώλωπες.
Επίσης έχει ευεργετικές επιδράσεις στο αναπνευστικό σύστημα και σε ήπια γαστρεντερικά προβλήματα, όταν καταναλώνεται ως αφέψημα.
Τσάι βουνού
Το ελληνικό τσάι του βουνού, φαίνεται από μελέτες να προλαμβάνει την οστεοπόρωση, ενώ επιδρά ευεργετικά σε νευρολογικές παθήσεις όπως το Αλτσχάιμερ.
Ρόδι
Το ρόδι βοηθά την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, καταπολεμά την αθηροσκλήρωση, τον διαβήτη τύπου 2, τις βακτηριακές λοιμώξεις, τις ουρολοιμώξεις, τον καρκίνο του προστάτη και του μαστού, οδοντικές παθήσεις και εντείνει τη σεξουαλική διέγερση.
(http://www.valueforlife.gr/wp-content/uploads/2017/02/pomegranateweb.jpg)
Το μέλι
Το θυμαρίσιο μέλι διαθέτει αντιμικροβιακές και αντικαρκινικές ιδιότητες, ιδιαίτερα σε καρκίνους του ενδομητρίου, του προστάτη και του μαστού.
Λάδι
Το ελαιόλαδο είναι ο κύριος εκπρόσωπος της παραδοσιακής κρητικής διατροφής. Έχει φανεί από έρευνες ότι, προφυλάσσει τα αγγεία και την καρδιά, ενώ μειώνει τον καρκίνο του εντέρου, του μαστού και άλλων μορφών καρκίνου.
Κρόκος Κοζάνης
Ο κρόκος Κοζάνης έχει αποδειχθεί ως εξαιρετική αφροδιασιακή τροφή, με αντικαταθλιπτική δράση.
Έχει φανεί ότι συμβάλλει στην καθυστέρηση της εξέλιξης του Αλτσχάιμερ, ενώ παίζει ευεργετικό ρόλο στη προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος.
Μαστίχα Χίου
Η μαστίχα Χίου θεραπεύει πεπτικά και γαστρικά έλκη, προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα, ενώ βοηθά στην καταπολέμηση παθογόνων μικροοργανισμών, που βάλλουν το στομάχι και το γαστρεντερικό σύστημα, όπως η Candida.
Αυγοτάραχο
Το αυγοτάραχο που παράγεται σε λιμνοθάλασσες της Ελλάδας, έχει φανεί ότι είναι υπερτροφή με αντιθρομβωτική δράση.
Αναστέλλει την συσσώρευση των αιμοπεταλίων και την πήξη του αίματος, με αποτέλεσμα την αποφυγή θρόμβων και εμφραγμάτων.
http://www.valueforlife.gr/diatrofi/pia-ellinika-proionta-theorounte-apo-tis-kalyteres-ypertrofes-pou-thorakizoun-ton-organismo/ (http://www.valueforlife.gr/diatrofi/pia-ellinika-proionta-theorounte-apo-tis-kalyteres-ypertrofes-pou-thorakizoun-ton-organismo/)
Παράθεση από: luke cage στις Φεβρουαρίου 17, 2018, 02:55:22 ΜΜ
Ποια ελληνικά προϊόντα θεωρούνται από τις καλύτερες υπερτροφές, που θωρακίζουν τον οργανισμό
(http://www.valueforlife.gr/wp-content/uploads/2017/05/pia-ellinika-proionta-theorounte-apo-tis-kalyteres-ypertrofes-pou-thorakizoun-ton-organismo.jpg)
Με τη συνεργασία της Αιμιλίας Βασιλοπούλου, επίκουρης Καθηγήτριας Διαιτολογίας-Διατροφής Πανεπιστήμιου Λευκωσίας
Το χαρακτηριστικό των υπερτροφών, είναι ότι περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, σε σχέση με άλλες τροφές της ομάδας τους.
Ανάμεσα στις τροφές αυτές πλέον, έχουν ενταχθεί και πολλές ελληνικής προέλευσης, που μπορούν να ενταχθούν στο καθημερινό διαιτολόγιο.
Τα αμύγδαλα
Tα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Β1, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και μαγγάνιο.
Μια χούφτα αμύγδαλα καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες σε βιταμίνη Ε.
Είναι «σύμμαχος» για όσους κάνουν δίαιτα, τους χορτοφάγους και τους πάσχοντες από μεταβολικό σύνδρομο.
Τα φιστίκια Αιγίνης
Τα φιστίκια Αιγίνης εκτός από το γεγονός ότι θεωρούνται από τα καλύτερα παγκοσμίως λόγω γεύσης, βοηθούν στη ρύθμιση της χοληστερόλης και διαθέτουν έντονη αντιοξειδωτική δράση.
Η σταφίδα
Η κορινθιακή σταφίδα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, σάκχαρα και βιταμίνες, με αποτέλεσμα να προλαμβάνει τον καρκίνο του παχέος εντέρου, εξαιτίας της αντιοξειδωτικής και αντιφλεγμονώδους ιδιότητας που διαθέτει.
(http://www.valueforlife.gr/wp-content/uploads/2017/02/jg.jpg)
Το δίκταμο
Το δίκταμο είναι ένας θάμνος που εκφύεται στην Κρήτη, στη οροσειρά Δίκτη.
Ονομάζεται και στομαχόχορτο, λόγω των ευεργετικών του δράσεων στα προβλήματα του στομάχου ή και σταματόχορτο, γιατί διακόπτει την αιμορραγία.
Ανακουφίζει το δέρμα από φλεγμονές και μώλωπες.
Επίσης έχει ευεργετικές επιδράσεις στο αναπνευστικό σύστημα και σε ήπια γαστρεντερικά προβλήματα, όταν καταναλώνεται ως αφέψημα.
Τσάι βουνού
Το ελληνικό τσάι του βουνού, φαίνεται από μελέτες να προλαμβάνει την οστεοπόρωση, ενώ επιδρά ευεργετικά σε νευρολογικές παθήσεις όπως το Αλτσχάιμερ.
Ρόδι
Το ρόδι βοηθά την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, καταπολεμά την αθηροσκλήρωση, τον διαβήτη τύπου 2, τις βακτηριακές λοιμώξεις, τις ουρολοιμώξεις, τον καρκίνο του προστάτη και του μαστού, οδοντικές παθήσεις και εντείνει τη σεξουαλική διέγερση.
(http://www.valueforlife.gr/wp-content/uploads/2017/02/pomegranateweb.jpg)
Το μέλι
Το θυμαρίσιο μέλι διαθέτει αντιμικροβιακές και αντικαρκινικές ιδιότητες, ιδιαίτερα σε καρκίνους του ενδομητρίου, του προστάτη και του μαστού.
Λάδι
Το ελαιόλαδο είναι ο κύριος εκπρόσωπος της παραδοσιακής κρητικής διατροφής. Έχει φανεί από έρευνες ότι, προφυλάσσει τα αγγεία και την καρδιά, ενώ μειώνει τον καρκίνο του εντέρου, του μαστού και άλλων μορφών καρκίνου.
Κρόκος Κοζάνης
Ο κρόκος Κοζάνης έχει αποδειχθεί ως εξαιρετική αφροδιασιακή τροφή, με αντικαταθλιπτική δράση.
Έχει φανεί ότι συμβάλλει στην καθυστέρηση της εξέλιξης του Αλτσχάιμερ, ενώ παίζει ευεργετικό ρόλο στη προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος.
Μαστίχα Χίου
Η μαστίχα Χίου θεραπεύει πεπτικά και γαστρικά έλκη, προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα, ενώ βοηθά στην καταπολέμηση παθογόνων μικροοργανισμών, που βάλλουν το στομάχι και το γαστρεντερικό σύστημα, όπως η Candida.
Αυγοτάραχο
Το αυγοτάραχο που παράγεται σε λιμνοθάλασσες της Ελλάδας, έχει φανεί ότι είναι υπερτροφή με αντιθρομβωτική δράση.
Αναστέλλει την συσσώρευση των αιμοπεταλίων και την πήξη του αίματος, με αποτέλεσμα την αποφυγή θρόμβων και εμφραγμάτων.
http://www.valueforlife.gr/diatrofi/pia-ellinika-proionta-theorounte-apo-tis-kalyteres-ypertrofes-pou-thorakizoun-ton-organismo/ (http://www.valueforlife.gr/diatrofi/pia-ellinika-proionta-theorounte-apo-tis-kalyteres-ypertrofes-pou-thorakizoun-ton-organismo/)
Τα αμύγδαλα
Ελληνικη καρυδοψυχα,αμυγδαλο,φυστικι και φουντουκι.
Το ροδι σε παει αιμα s1167.gif
Και ο κολοκυθόσπορος πολύ ευεργετικός
Υπερτροφές: Ο Νο1 ξηρός καρπός που θωρακίζει τον οργανισμό
(https://1.bp.blogspot.com/-kfxEN7ljJ28/Xzu3Ijh7Y5I/AAAAAAABZlo/1_73Ah7BEl82B0dnqtKX9qDWjj1LZFevQCLcBGAsYHQ/s640/fistikia.jpg)
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100g
Ενέργεια 574kcal
Λίπος 51.6g
Πρωτεΐνη 17.6g
Υδατάνθρακες 11.6g
Ουγγρικα λιπαρα οξεα: 42.4g
Φυτικες ινες 10.5g
Βιταμίνη Α 0.025mg
Βιταμίνη Β1 0.69mg
Βιταμίνη Β2 0.2mg
Βιταμίνη Β3 1.45mg
Βιταμίνη Β5 1.19mg
Βιταμίνη B6 0.25mg
βιταμίνη Β7 0.018mg
Φολικό οξύ 58mg
Βιταμίνη Ε 5.2mg
Βιταμίνη C 7mg
Ασβέστιο 136mg
Κάλιο 1020mg
Μαγνήσιο 158mg
Φώσφορος 500mg
Νάτριο 6mg
Σίδηρος 7.3mg
Ψευδάργυρος 1.4mg
Πηγή: medlabnews.gr iatrikanea https://medlabgr.blogspot.com/2012/08/blog-post_20.html#ixzz7MMhHQ4zb (https://medlabgr.blogspot.com/2012/08/blog-post_20.html#ixzz7MMhHQ4zb)
https://www.topontiki.gr/2022/03/02/ipertrofes-o-no1-xiros-karpos-pou-thorakizi-ton-organismo/ (https://www.topontiki.gr/2022/03/02/ipertrofes-o-no1-xiros-karpos-pou-thorakizi-ton-organismo/)
Καθιέρωσα κάθε πρωί φυστίκια και αμύγδαλα
Και τα καρύδια πολύ θρεπτικά
Φυστικια Αιγίνης ο καλύτερος ξηρός καρπός με διαφορά
Το φιστίκι Αιγίνης στην κορυφή των ξηρών καρπών όλου του κόσμου από το Taste Atlas
Λίγο πριν από το 1900 άρχισε η καλλιέργεια του καρπού στο νησί και η φήμη του εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα όπως και πλέον σε όλο τον κόσμο – Από τι κινδυνεύει το πολύτιμο προϊόν του νησιού
(https://i1.prth.gr/images/1168x656/_webp/files/2024-10-22/fystiki-arthro.jpg)
https://www.protothema.gr/greece/article/1554068/to-fistiki-aiginis-stin-korufi-ton-xiron-karpon-olou-tou-kosmou-apo-to-taste-atlas/